O nouă escrocherie în România. Zeci de pensionari au rămas fără economiile de-o viață

O nouă escrocherie în România. Zeci de pensionari au rămas fără economiile de-o viață Pensionar. Sursa foto: INQUAM

O nouă escrocherie ia amploare în România pe fondul naivității cetățenilor, mai ales a celor în vârstă. Un pensionar a rămas fără 400.000 de euro după ce a primit o ofertă greu de refuzat.

O nouă escrocherie: Zeci de pensionari au fost înșelați de infractori

Mai multe persoane au fost ținta unor escroci care pretindeau că sunt reprezentanții Bursei de Valori și că oferă dividende. În urma acestei oferte tentante, zeci de pensionari au rămas fără banii pe care i-au o viaţă întreagă după ce au crezut în promisiunile unor infractori. În vizorul lor au fost mai multe persoane care aveau acțiuni la bursă.

Escrocii au pus ochii pe banii lor folosindu-se de o aplicaţie cu care au putut să transfere sume mari de bani din conturi. Cea mai mare sumă care a fost retrasă este de 400.000 de euro. Metoda este foarte simplă, infractorii cibernetici îi sunau pe oameni și le prezentau o ofertă tentantă greu de refuzat.

Aplicația îi ajuta pe infractori să să aibă acces la telefoanele mobile de la distanță

Persoanele luate în vizor erau sunate de escroci spunând că sunt de la Bursa de Valori, apoi îi informau că au să le dea dividende. Mulți dintre cei păcăliți chiar aveau acţiuni la bursă aşa că le-a fost foarte ușor escrocilor să-i păcălească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Programare, În Curs De DezvoltareO nouă escrocherie: Zeci de pensionari au fost înșelați de infractori. Sursa foto: Pixabay

După ce îi convingeau că au de încasat dividende, oamenii au fost puşi să descarce în telefoanele lor mobile aplicaţia prin care li se vor vira banii.

Din păcate, aplicaţii nu făcea altceva decât să le permită escrocilor accesul la telefoanele mobile de la distanţă. Astfel au reușit să retragă sume mari de bani din conturile bancare ale mai multo persoane care au căzut în plasa hackerilor.

O nouă escrocherie face ravagii în România

Una dintre victime a rămas fără 400.000 de euro, bani transferați cu ajutorul acelei aplicații. Pe lângă această victimă au fost alți zeci de pensionari care i-au crezut pe acești indivizi. Totul s-a întâmplat săptămâna trecută. Cele mai multe persoane înșelate sunt din București și Ilfov, iar unii au fost angajați la Ministerul Mediului, Apele Române și la Institutul de Geologie.

Din acest motiv este recomandat să nu răspundem la astfel de apeluri, iar dacă o facem nu trebuie să le dăm datele celor care e solicită pentru diverse oferte. Mai este recomandat să anunțam autoritățile atunci când suntem sunați de astfel de indivizi.

Revista presei