Nicușor Dan înfierează USR

Nicușor Dan înfierează USR

Fostul Președinte USR, Nicușor Dan, a acuzat partidul pe care l-a fondat în urmă cu doi ani, printr-o postare pe Facebook, în timp ce delegații USR votau, că congresul de alegere a noului lider este „viciat prin practici demne de PSD și PNL”, întrucât „alegerile delegaților din București au fost anulate nestatutar”.

„Am ales să nu particip. Nu pot gira prin prezența mea un congres viciat prin practici demne de PSD și PNL. Alegerile delegaților din București au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii juriști ai partidului, și refăcute pe un sistem diferit de cel folosit în restul judetelor. Există o uriașă presiune pentru ca USR să-și abandoneze misiunea, să devina un partid ca toate celelalte, să intre încet-încet în sistem. (...). În orice caz, un start foarte prost pentru viitorul președinte al USR, oricare ar fi el. Un președinte care a încalcat deja statutul, ca membru al Biroului Național, prin decizia pe alegerile din București. Un președinte ales la un Congres cu multe semne de întrebare, la care multi delegați au ales să nu participe. Un presedinte fără legitimitate”, a scris Nicușor Dan.

USR se află în aceste momente în Congres pentru alegerea unui nou Președinte, la Poiana Brasov.

Grupările ideologice din USR au condus la adâncirea neînțelegerilor dintre membrii formațiunii politice. În mai 2017, Nicușor Dan a fost validat de Congresul Extraordinar Președinte USR.  Numai că, acesta, la exact doi ani de la înfiinţarea USR, iunie 2017, a anunţat că demisionează de la conducerea Uniunii pe motiv că colegii săi au vrut neapărat să se poziționeze în privința definirii familiei în Constituția României. 

Ne puteți urmări și pe Google News