Porgnoza METEO pentu finalul lunii. De ce FENOMENE vom avea parte

Porgnoza METEO pentu finalul lunii. De ce FENOMENE vom avea parte

Temperaturile vor scădea până la aproape 13 grade Celsius, iar în ultimele zile ale lunii vom avea parte de ploi în toată ţara, pe arii restrânse fiind vorba de cantităţi de apă însemnate.

Pentru miercuri, ANM a emis un cod galben de vijelie valabil de la ora 6 până la ora 9.

Codul galben este valabin în pentru Judeţele Constanţa şi Tulcea.

Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși local 55-60 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Banat, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de aproximativ 13 grade Celsius. Totodată, în acest interval, minimele nocturne vor fi în scădere, de la 11 grade la început, spre 5 grade în dimineaţa zilei de 26 octombrie.

Ulterior, în intervalul 27 - 31 octombrie, variabilitatea termică se va manifesta de la o zi la alta, concretizându-se prin medii diurne situate între 12 şi 18 grade şi nocturne între 3 şi 7 grade. În ultima parte a intervalului de prognoză regimul temperaturii aerului se va menţine relativ constant în jurul mediilor anuale ale perioadei, respectiv 14 - 16 grade Celsius ziua şi 4 - 6 grade noaptea.

Va ploua moderat cantitativ în primele două zile ale intervalului, iar apoi probabilitatea de ploaie va fi mai mare după 27 octombrie, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse pe 29 şi 30 octombrie.

În Crişana, temperaturile diurne se vor menţine scăzute în primele trei zile ale prognozei, când se va înregistra o medie regională de 13 - 14 grade Celsius. Pe 26 - 27 noiembrie vremea se va încălzi uşor, temperatura va creşte cu 2 - 3 grade, iar intervalul 28 - 31 octombrie vor fi alternanţe termice de la o zi la alta, maximele diurne urmând a se situa între 10 şi 14 grade, informează ANM.