REVISTA PRESEI. Noi dezvăluiri despre procurorul DNA „Portocală”, salariile rămân mici și carburanții nu se scumpesc doar din cauza accizei

REVISTA PRESEI. Noi dezvăluiri despre procurorul DNA „Portocală”, salariile rămân mici și carburanții nu se scumpesc doar din cauza accizei

Aflăm tot mai multe despre pasiunea bolnavă a procurorului DNA Negulescu pentru victima sa, aflăm că nu e încă deloc liniște în jurul Guvernului, că salariile nu prea cresc și că benzinarii s-au bucurat de creșterea accizei, profitând de măsura guvernului pentru a-și crește profiturile. Cine și unde mai e șef, taxe vom mai plăti, dar și cum e văzută poezia la Ministerul Muncii, în revista presei. Dacă vă interesează cel puțin unul dintre subiecte, sigur veți găsi un chioșc de ziare în drum spre serviciu de la care să vă cumpărați publicația preferată.

Noi dezvăluiri din faptele de vitejie ale procurorului „Portocală”, care-i făcea curte celei pe care o amenința cu pușcăria, în Jurnalul Național. Deputatul Andreea Cosma a făcut, în ediția de duminică a emisiunii „Sinteza zilei”, noi mărturisiri cutremurătoare despre procurorul „Portocală”. Din cauza procurorului DNA Mircea Negulescu, zis Portocală, a trecut prin momente de groază, care au culminat apoi cu pierderea unei sarcini.

Andreea Cosma, dezvăluire cutremurătoare. Cum a ajuns să piardă sarcina din cauza procurorului „Portocală”

Că „românul e născut poet” am auzit toți, mai puțin cei de la Ministerul Muncii, care au decis să-i taie pensia unei bolnave de scleroză multiplă după ce a câștigat 230 de lei pentru un volum de poezii, scrie România liberă. „Din primele date rezultă că doamnă încasează prestaţie pentru handicap (pe de o parte) şi pensie de invalid (pe de altă parte), aceasta din urmă ca urmare a pierderii totale a capacităţii de muncă. În acest din urmă caz, al pensiei de invaliditate, nu ai voie să obţii venituri, scrie în lege. Legea prevede şi pierdere temporară a capacităţii de muncă, situaţie în care ai voie să munceşti parţial, dar dumneaei nu se încadreaza în această categorie. Doar pentru luna în care a obţinut venituri, aşa cum ne-a sesizat ANAF, Casa de Pensii Suceava i-a suspendat pensia de invaliditate. Prestaţia pentru handicap nu este condiţionată de a munci, iar aceasta nu i-a fost afectată”, sunt explicațiile Ministerului Muncii.

Caz revoltător. Tânără bolnavă de scleroză multiplă acuză că i se va lua pensia, pentru că a primit 230 lei după ce a publicat poezii. Explicația Ministerului Muncii

Liniștea pare departe pentru actuala coaliție de guvernământ, în ciuda aparențelor. Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, i-a făcut jocurile lui Liviu Dragnea când a anunţat taxa de solidaritate, au declarat surse politice pentru „Adevărul”. Este primul avertisement pe care Dragnea i-l transmite lui Tudose, după disputa recent încheiată cu remanieri. Şi aceasta este abia începutul.

Surse. Cum a încercat Dragnea să-l torpileze pe Tudose cu taxa de solidaritate

Tot despre păcătoasa de taxă, scrie și Capital, arătând că ar putea fi probleme mai grave decât foamea de bani a Executivului. Guvernul Tudose caută metode disperate pentru a aduce bani în plus la buget, începând de anul viitor, în condiţiile în care, așa cum a arătat revista Capital, toate calculele Ministerului de Finanţe au ca rezultat un deficit bugetar de 4,7% din PIB în 2018. Taxa de solidaritate implică o deturnare de fonduri, fără modificarea legii şi o mascare a păstrării altor taxe, spun analiştii.

Fără schimbarea legii, taxa de solidaritate implică o deturnare de fonduri

Dacă vă întrebați ce mai fac marii politicienii ai țării rămași „fără coledzi” și loc pe liste, citiți Cotidianul. O serie de foști parlamentari cu notorietate, care nu și-au mai găsit locul pe listele PSD pentru Camera Deputaților și Senat la finele anului trecut, au ajuns iar în primele rânduri decizionale. Reciclați politic la foc automat de către Liviu Dragnea, foștii senatori sau deputați s-au căpătuit cu funcții de conducere prin diverse ministere. Deși aproape că se jurau că nu mai sunt interesați de politica la vârf și că se bucură că li s-a oferit „un respiro“ de către conducerea PSD, timpul i-a contrazis.

Șefi au fost, șefi au rămas!

Și tot despre complicatele relații de putere din ministere, în Cancan. Rovana Plumb a ieşit veselă din sediul Ministerului Fondurilor Europene, alături de o doamnă blondă, care ar fi secretară, fosta ministresă fiind tratată ca şi cum încă ar deţine portofoliul. Mai multe persoane au luat poziţia de drepţi, în semn de respect, până când Rovana Plumb a părăsit, alături de şofer, sediul ministerului. După ce a ieşit din clădire, însoţită de doamna blondă de care am amintit mai sus, Rovana Plumb i-a zâmbit unui tânăr care i-a ţinut portiera deschisă până când fosta ministresă s-a urcat pe bancheta din spate a autoturismului Volkswagen. După ce Rovana Plumb a urcat în maşină, doamna blondă, îmbrăcată în roşu, s-a întors în clădire. În tot acest timp, tânărul care i-a ţinut uşa deschisă Rovanei Plumb şi un jandarm "i-au dat onorul" fostei şefe, afişând o atitudine plină de respect.

Fosta ministresă de la Fonduri Europene a apărut la birou după ce premierul Tudose a schimbat-o cu Marius Nica. A demisionat, dar subalternii de la Minister tot pe ea o ştiu de şefă!

Ce se va alege din promisele majorări de salarii prin artificii contabile? Probabil nimic, scrie Ziarul Financiar. Pentru ca salariul net al angajatului să ră­mână la fel după intrarea în vigoare a măsu­rii, angajatorii care nu vor mai avea obligaţii la pla­ta contribuţiilor de sănătate şi de pensie pen­tru angajaţi ar trebui să majoreze salariul brut al angajaţilor cu 23%. După anunţul mi­nis­trului finanţelor Ionuţ Mişa de introducere a unei taxe de solidaritate de 2% datorată de angajator şi în lipsa obligaţiei de a majora bru­tul angajaţilor, acest lucru probabil că nici nu se va mai petrece, sau nu se va petrece în tota­li­tate, spun consultanţii fiscali.

Atenţie! Proiectul de lege care transferă contribuţiile în sarcina angajatului nu obligă firmele să crească salariile brute

Producătorilor de carburanți le-a venit „mănușă” creșterea accizei prin decizie de Guvern, aflăm din Libertatea. Benzina și motorina s-au scumpit de la începutul lunii august până acum cu mult mai mult decât contravaloarea accizelor introduse de către Guvern, relevă datele Comsiei Europene. Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, argumenta că supraacciza se reintroduce deoarece companiile petroliere nu au redus prețurile după ce taxele au fost reduse la începutul anului.

ANALIZĂ. Scumpirea carburanților, mai mare decât acciza Guvernului 

Ne puteți urmări și pe Google News