Marea Britanie este total DEBUSOLATĂ! Retragerea vechii monede de one pound a creat HAOS

Marea Britanie este total DEBUSOLATĂ! Retragerea vechii monede de one pound a creat HAOS

Pe lângă celelalte probleme pe care le are Regatul Unit cu Brexitul, cu Uniunea Europeană, iată că se mai confruntă cu o problemă care a băgat panica în populaţie.

S-a creat o situaţie îndeajuns de haotică în Regatul Unit al Marii Britanii din pricina retragerii vechilor monede de o liră sterlină care, potrivit celor indicate de către Royal Mint (Monetăria britanică), trebuie să se petreacă până duminică. Mii de magazine intenţionează să ignore scadenţa fiindcă nu există suficiente exemplare din noua monedă.

Federaţia Small Business (a micilor afaceri), care reuneşte 170.000 de firme în toată ţara, a sfătuit proprii membri să continue să accepte vechiul pound şi în sensul de a permite cetăţenilor britanici să scape de vechile lire.

Se calculează că sunt încă în circulaţie 500 milioane de exemplare din vechile sterline şi se bănuieşte a fi destul de improbabil că va putea fi respectat termenul indicat de Royal Mint pentru retragere. Hotărârea însă nu lasă loc de întors: la miezul nopţii de duminică monedele îşi vor pierde valoarea legală, informează presa britanică.

Ne puteți urmări și pe Google News