Cel mai mare ATAC CIBERNETIC DIN ISTORIE, suferit de Yahoo! Toți cei TREI MILIARDE de utilizatori au fost afectați

Cel mai mare ATAC CIBERNETIC DIN ISTORIE, suferit de Yahoo! Toți cei TREI MILIARDE de utilizatori au fost afectați

Un atac cibernetic fără precedent a zguduit grupul Yahoo! din temelii în anul 2013, compania anunțând inițial că un număr de un miliard de conturi ar fi fost afectate.

În urma anchetei efectuate, Yahoo! a anunțat că atacul a fost mult mai mare decât s-a estimat anterior. Mai exact, toate cele trei miliarde de conturi au fost afectate, precizează grupul, care în prezent se află sub proprietatea operatorului telecom american Verizon, anunță Agerpres.ro.

"Yahoo trimite notificări prin email celorlalte conturi de utilizatori afectate", se arată într-un comunicat al grupului Yahoo!

Anchetele efectuate de experți independenți, după preluarea grupului de către Verizon au scos la iveală amploarea atacului cibernetic, cel mai mare din istorie în acest moment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania a dat asigurări că lucrează strâns cu forțele de ordine și dă asigurări că vor fi luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securității utilizatorilor.

Yahoo! a anunțat la sfârșitul anului 2016 că a fost victima unui act de piraterie uriaș în august 2013. Grupul a dat asigurări că atacul cibernetic nu a implicat numere de carduri bancare sau de securitate socială.