Familii din Irak și Afganistan oprite la graniță

Familii din Irak și Afganistan oprite la graniță

Două familii de cetăţeni din Irak şi Afganistan au fost depistate la frontiera de sud-vest. Afganii încercau să intre ilicit în România pe la Oravița, în timp ce irakienii au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, , în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Mama, tata și fiul lor adolescent, au reușit să fugă din Afganistan până în Serbia. Ei intenționau să ajungă în România, iar de aici, mai departe, să treacă clandestin granița în Ungaria și să călătorească până într-un stat din Europa Occidentală. ”Întrucât poliţiştii de frontieră au constatat ca femeia avea probleme medicale, a fost transportată cu o ambulanţă la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, transmit polițiștii de frontieră.

Un dosar penal a fost deschis și în cazul celor patru irakieni găsiți la Sânnicolau Mare. și aceștia erau o familie, cu doi copii mici, de doi, respectiv cinci ani.

Ne puteți urmări și pe Google News