EFECTELE NEŞTIUTE ale bombei pregătite de Kim Kim Jong-un. CE SE ÎNTÂMPLĂ în spatele testelor? ADEVĂRURI TERIFIANTE

EFECTELE NEŞTIUTE ale bombei pregătite de Kim Kim Jong-un. CE SE ÎNTÂMPLĂ în spatele testelor? ADEVĂRURI TERIFIANTE

Testul bombei cu hidrogen făcut de Coreea de Nord a creat un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter, punând pe jar state ca SUA, China, Japonia. Pentru început au fost doar bănuieli că regimul de la Phenian ar fi desfăşurat un nou test nuclear. Dar, la scurt timp după experiment, Phenianul anunţa glorios faptul că a testat cu succes bomba cu hidrogen.

"Unul din cele mai negre coşmaruri a devenit realitate: un dictator paranoic la conducerea unui stat fanatic, poseda o armă termonucleara puternică cu care începe sa ameninţe şi să şantajeze. Există chiar şi riscul teoretic să o vândă altora poate mai nebuni ca el" titrează rumaniamilitary.ro.

Cu o zi înainte de test, presa  nord coreană a publicat câteva fotografii cu Kim lângă o presupusă bombă termonucleară, miniaturizată, posibil purtată de o rachetă. Specialiştii au spus  că este o bombă termonucleară reală, conul şi desenul din spate sugerând că poate fi instalată într-o rachetă Hwasong-14 ICBM testată cu succes în iulie.

1. Pregătirea

Ne puteți urmări și pe Google News

Se sapă un puţ cu diametru de câţiva metri la adâncimi de 200- 800 m, în zone departate de cele populate , se introduce dispozitivul nuclear, se astupă cu pietriş, nisip fin şi ipsos şi se montează aparatura de monitorizare.

2. Detonare

Se declanşează explozia din bunkerul de comandă. Datorită temperaturii înalte, roca se vaporizează formând o cavitate plină cu gaz radioactiv, iar la bază se depune roca topită pe măsura răcirii.

3. Formare crater

După câteva ore, pe măsura scăderii temperaturii şi presiunii, cavitatea formată colapsează, formând un crater la suprafaţă.

Un astfel de test este detectat de sistemul de internaţional de monitorizare a testelor nucleare CTBTO (Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty Organization).

Deşi testele nucleare ar fi trebuit interzise prin  Tratatul CTBT adoptat de ONU in 1996, acesta  nu a intrat în functiune: nu a fost ratificat de China, Egipt, Iran, Israel, SUA şi nu a fost semnat de India, Coreea de Nord si Pakistan, titrează rumaniamilitary.ro.

Omenirea speră ca SUA şi China să rezolve această problemă atât de gravă care este în mâna unui nebun îndrăgostit de bomba sa.