Pensiile vin la timp. Pilonul II rămâne neatins

Pensiile vin la timp. Pilonul II rămâne neatins

Primul ministru Mihai Tudose a declarat, în Parlament, că nu va naționaliza fondurile de pensii private, iar Casa Națională de Pensii Publice anunță că banii oamenilor vor fi virați la timp

După ce de luni de zile se vehiculează ipoteza că, pentru a acoperi deficitul sistemului public de pensii, guvernanții ar avea de gând să naționalizeze banii strânși în fondurile private, premierulMinai Tudose dă asigurări că nu se va întâmpla așa.

El a exclus naţionalizarea Pilonului II susţinând că ultima astfel de procedură a avut loc în vremea când Guvernul era condus de un liberal (e vorba de Theodor Stolojan). „Ca să închidem discuţia despre Pilonul II. Nu, nu naţionalizăm. Ultima naţionalizare a fost făcută de cineva care eu ştiu că vă este cunoscut – era prim-ministru şi a naţionalizat valuta. Înţeleg că aveţi nişte experienţe în apropiere. Cereţi amănunte despre ce s-a făcut. Noi nu o s-o facem. Nu facem aşa ceva. Naţionalizare în România nu o să se mai întâmple”, a spus Tudose.

Pensiile, virate după calendarul lunar

Ne puteți urmări și pe Google News

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) vine și ea cu precizări. „Având în vedere informațiile care se vehiculează în mass-media, Casa Națională De Pensii Publice asigură beneficiarii sistemului public de pensii că există fondurile necesare pentru plata pensiilor și a celorlalte drepturi de asigurări sociale”, se arată într-un comunicat.

În luna septembrie, pensiile vor fi achitate la timp, susțin reprezentanții CNPP. Conform programului, acestea ar urma să ajungă la beneficiari după cum urmează:

- prin Compania Naţională „Poşta Română" în perioada 14 – 28 septembrie

- prin intermediul băncilor partenere în data de 14 septembrie