Trump, noi probleme cu JUSTIŢIA: 15 STATE americane se ridică ÎMPOTRIVA revocării programului Dreamers
- Antonia Hendrik
- 7 septembrie 2017, 11:19
Un nou necaz legal pentru administraţia Trump, 15 State şi districtul Columbia, anunţă căi de atac împotriva revocării programului DACA de protecţie pentru Dreamers: este vorba despre tinerii sosiţi în SUA de mici copii, cu părinţi aflaţi în ilegalitate. E o adevărată ofensivă care, după interzicerea călătoriilor spre SUA pentru cetăţenii anumitor state cu majoritate musulmană, pune în dubiu linia adoptată de Casa Albă.
Trump zice: '' sunt convins că Congresul doreşte să găsească o soluţie'' şi se pare că o ţine înainte pe a sa. Este clar un twet nocturn după valul de proteste unde scrie: ''Congresul are acum şase luni pentru a legaliza DACA (ceea ce administraţia Obama n-a fost în stare să facă). Dacă nu reuşeşte, voi revedea problema''.
Adică acei tineri fără vină îi stau preşedintelui ca un ghimpe în inimă, de asta nu poate conduce America! Se întreabă cei care au pornit acest demers. Preşedintele se pune scut la valurile de critici care s-au ridicat din mai multe părţi, inclusiv de la oamenii săi. Până şi Conferinţa Episcopală a SUA a luat atitudine spunând că decizia este ''reprobabilă' şi sfâşietoare'', fiind ''un pas înapoi de la progresele pe care trebuie să le facem ca ţară''.
Dar adevăratul mărăcine din coasta lui Trump riscă să fie încă o dată provocarea legală care apare ca o dezbatare privind cele petrecute. Recursul, potirivit Il Gazzettino, a fost prezentat unui tribunal din New York de urmăoarele state: New York, Massachusetts, Washington,Connecticut, Delaware, Hawaii, Ilinois, New Mexico, North Carolina, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont şi Virginia, pe lângă districtul Columbia. Ministrul Justiţiei statului Washington. Bob Ferguson, afirmă că acţiunea întreprinsă de administraţia Trump violează drepturile pentru un proces echitabil recunoscut imigranţilor. Ferguson a fost printre altele primul care a lansat înfruntarea legală, făcând un recurs în urma căruia, apoi, un judecător federal a blocat prevederea preşedintelui la nivel naţional.