ARHIVA SIPA, O „BOMBĂ CU CEAS”. Procurorul şef al DIICOT, dezvăluiri de ultimă oră!

ARHIVA SIPA, O „BOMBĂ CU CEAS”. Procurorul şef al DIICOT, dezvăluiri de ultimă oră!

Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT, a declarat joi dimineaţă că s-au făcut mai multe acte procedurale în dosarul Arhivei SIPA. Şeful DIICOT a dezvăluit că au fost intrumentate mai multe probe în dosar şi au fost audiate "10-12 persoane". Reamintim că Evenimentul Zilei a plucat, în premieră, oserie de dezvăluiri cu privire la Arhiva SIPA, locul în care s-au acumulat informații despre viața magistraților, precum și despre ordinele emise de Monica Macovei, în calitate de ministru al Justiției, relevante pentru modul în care a gestionat destinele Serviciului de Informații pe care l-a avut în subordine și ale cadrelor care au activat în el.

Procurorii DIICOT au început în luna iunie urmărirea penală in rem, în dosarul privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de deţinere fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat şi neglijenţă. Cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileţ.

Arhiva secretă a SIPA. Noi documente explozive în Evenimentul zilei. DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, anunţa, la începutul lunii august, că a transmis procurorilor DIICOT documente privind arhiva SIPA, precizând că din acte ar fi fost copiate 3.000 de pagini, iar la documente au avut acces persoane care nu deţineau certificate ORNISS.

Daniel Horodniceanu s-a referit şi la propunerile de modificare a legilor Justiţiei. Potrivit acestuia, procurorii DIICOT sunt de acord cu o parte dintre propuneri, dar şi resping o serie de prevederi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătorii au DECIS! Arhiva SIPA poate fi consultată, inventariată în mod LEGAL

Întrebat despre scandalul dintre DNA şi Inspecţia Judiciară, şeful DIICOT a răspuns: "Nu aş vrea să mă pronunţ. Sisemul judiciar nu are nevoie de un nou scandal şi dacă putem să punem lemne pe acest foc ar fi bine."