Tudose a făcut DEZVĂLUIRI despre rectificarea bugetară. Unde se vor aloca mai mulți BANI

Tudose a făcut DEZVĂLUIRI despre rectificarea bugetară. Unde se vor aloca mai mulți BANI

Premierul Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, că rectificarea bugetară va avea loc săptămâna viitoare și că aceasta va fi pozitivă. De asemenea, el a dezvăluit că vor fi alocați mai mulți bani pentru Sănătate.

Întrebat despre acuzațiile la adresa Guvernului, potrivit cărora creșterea economică se duce în majorarea salariilor și pensiilor, și mai puțin în zona de investiții, Tudose a precizat că „toți oamenii de bună-credință s-au uitat peste niște cifre. INS nu minte. Când cel mai mare procent din această creștere e dat de zona industrială, de exporturi, eu cred că suntem în direcția bună. Noi ne-am apucat și de spitale și de autostrazi și de pensii și salarii. O problemă este că un spital durează doi trei ani să-l faci, dar pensia poți să o dai din a doua zi. De când am ajuns la guvernare, am început să facem viața românilor mai bună”.

De asemenea, Tudose a spus că procentul pentru investiții nu este unul redus. 

„Rectificarea bugetară va fi pozitivă. Vom aloca mai mulți bani pe Sănătate”, a adăugat premierul. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește discuțiile cu FMI, care au avut loc ieri, șeful Guvernului a spus că „am aflat că se pregătesc să facă o prognoză pentru octombrie, și așa cum s-au uitat ei, li se pare că o să depășim cei 3% deficit bugetar. Le-am spus că, dacă mai greșiți, sunt două variante: ori nu vă pricepeți, ori aveți ceva cu noi, că ne tot stricați ratingul și se strică colaborarea între noi”.

Întrebat dacă are o explicație pentru greșelile pe care le face FMI, Tudose a precizat că, la întrevederea cu reprezentanții FMI, „nu a fost un dialog. Eu le-am spus ce am avut de spus, le-am făcut cunoștință cu ministrul de Finanțe și le-am spus să se ducă să se mai uite o dată peste cifre. Le-am spus că vine rectificarea pozitivă săptămâna viitoare. (...) La cantitatea de specialiști pe care o au, dacă ne uităm puțin în istorie, nu prea le-au ieșit toate”.