Tudose a urecheat FMI: „Să fie mai atenți!”

Tudose a urecheat FMI: „Să fie mai atenți!”

Premierul Mihai Tudose le-a „atras atenția” reprezentanților FMI, într-o întâlnire pe care a avut-o marți la sediul Guvernului, că au greșit prognozele economice despre România.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a estimat în luna martie că economia României va crește cu până la 4,2%. Previziunile au fost depășite, creșterea economică a României în primul trimestru al anului 2017 fiind de 5,6% din PIB, cea mai mare din Uniunea Europeană.

Tudose a spus marți că s-a întâlnit, marți, la sediul Guvernul, cu o delegație a FMI, căreia i-a "atras atentia" că a greșit previziunile și le-a cerut oficialilor FMI "să fie mai atenți" când își fac estimările. El le-a oferit cele mai recente date oficiale ale statului român, pentru a le demonstra celor din la FMI greșelile de prognoză.

Întâlnirea cu FMI a avut loc în contextul în care Guvernul pregăteşte rectificarea bugetară, care ar urma să aibă loc pe 20 septembrie. Totodată, Executivul pregăteşte proiectul legii bugetului de stat, care ar urma să fie transmis Parlamentului în luna noiembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News