Coreea de NORD a dat cu PUMNUL în MASĂ la conferința ONU. SOARTA lumii e STABILITĂ

Coreea de NORD a dat cu PUMNUL în MASĂ la conferința ONU. SOARTA lumii e STABILITĂ

Controversele apărute în jurul arsenalului nuclear al Coreei de Nord a fost clarificat chiar de un diplomat din țara lui Kim Jong Un.

Arsenalul de apărare nuclear nord-coreean nu va fi negociat niciodată, a afirmat marţi Ju Yong Chol, un diplomat nord-coreean, în cadrul conferinţei ONU pentru Dezarmare de la Geneva.

Răspunsul lui Chol a venit în urma declarațiilor lui Robert Wood, ambasadorul SUA pentru dezarmare, care a declarat că prioritatea preşedintelui Donald Trump este de a proteja SUA şi aliaţii lor împotriva “ameninţării tot mai mari” din partea Coreii de Nord, relatează Reuters. 

“Măsurile luate de Coreea de Nord pentru a consolida capacitatea sa de disuasiune nucleară şi de a dezvolta rachete intercontinentale sunt justificate şi reprezintă o opţiune legitimă de autoapărare în faţa unor astfel de ameninţări aparente şi reale”, a declarat emisarul nord-coreean la forumul de la Geneva, referindu-se la "ameninţări nucleare constante" din partea SUA, menționează Agerpres

Ne puteți urmări și pe Google News

“Atât timp cât politica ostilă şi ameninţarea nucleară din partea SUA rămân neschimbate, Coreea de Nord nu-şi va pune politica de apărare în domeniul nuclear pe masa negocierilor”, a spus el. 

“SUA sunt gata să utilizeze întreaga gamă de capabilităţi pe care le au la dispoziţie”, a fost replica tăioasă a lui Robert Wood. 

Oficialul american a afirmat că o “cale spre dialog rămâne în continuare o opţiune” pentru Phenian. “Programele de rachete balistice şi de arme nucleare ale Coreii de Nord reprezintă ameninţări grave pentru întreaga lume”, a spus Wood