Sărbătoare în calendar! Ce SĂ NU FACI în acestă zi de SÂMBĂTĂ

Sărbătoare în calendar! Ce SĂ NU FACI în acestă zi de SÂMBĂTĂ

La data de 19 august, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți, cu cruce neagră, Sf. Mc. Andrei Stratilat, Timotei, Agapie și Tecla. Sf. Mc. Andrei Stratilat este sărbătorit, de asemenea, și în calendarul greco-catolic. Popoarele au strâns multe tradiții și obiceiuri specifice fiecărei sărbători, dar sâmbăta este cunoscut faptul că este o zi dedicată pomenirii morților.

Sfântul Mucenic Andrei era comandant în armata împăratului roman Maximian (305-313), care se afla la frontierele estice ale Imperiului. Sfântul Andrei împreună cu ostașii săi a câștigat o bătălie împotriva perșilor, invocându-l pe Hristos, convertindu-i astfel și pe soldați.

 

Fiind pârât că este creștin, a fost adus în fața reprezentanților administrației imperiale și a fost torturat împreună cu soldații pentru a renunța la credința în Hristos. În cele din urmă, au fost eliberați, era greu să condamni un învingător, fără a genera tulburări și revolte în armată.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Potrivit rtv.net, au fost eliberați, dar totuși urmăriți și omorâți într-o regiune a Munților Taurus.

 

În sâmbăta în care îți pomenești morții la biserică și împarți daruri pentru ei, este strict interzis să speli sau să faci curățenie, este păcat.