China a trecut la măsuri DRASTICE faţă de Coreea de Nord

China a trecut la măsuri DRASTICE  faţă de Coreea de Nord

China va suspenda importurile la o serie de bunuri din Coreea de Nord, ca efect al ultimelor sancţiuni ONU. Ştirea a fost comunicată de ministerul Comerţului. Printre bunurile incluse în interdicţie, care va avea efect începând de marţi, figurează materii prime precum cărbunele, fierul, plumbul şi produse alimentare, în special din pescuit.

China a promis aplicarea întocmai a sancţiunilor decise pentru a exercita presiuni asupra regimului de la Phenian, până când va suspenda programul său atomic. O intermediere, o presiune în ceea ce-l priveşte pe liderul Kim Jong-un a fost cerută Pekinului de către preşedintele  SUA, Donald Trump.

Dar într-un editorial publicat de China Daily, cotidian oficial chinez în limba engleză, avem reacţia acesta: ''Cu tentativa sa de a culpabiliza Pekinul ca pe un complice în aventura nucleară nordcoreană şi să-i impute un faliment care e de fapt al tuturor părţilor implicate, Donald Trump riscă să facă grava greşeală de a dezbina coaliţia internaţională care e instrumentul pentru a rezolva chestiunea într-un mod paşnic''.

Cotidianul acuză pe preşedintele american că vrea să folosească o anchetă pe care astăzi o va lansa despre presupusele violări comerciale ale Chinei şi pentru a face presiuni asupra Pekinului pe frontul nordcorean, dar şi de a politiza relaţiile comerciale. '' În loc să avanseze interesele SUA, se va ajunge doar la  exacerbarea duşmanilor economici ai ţării şi  la otrăvirea întregii relaţii dintre Statele Unite şi China. Se speră ca Trump să aleagă o cale diferită - concluzionează editorialul -, lucrurile ar deveni mult mai dificile dacă Pekinul şi Washingtonul se vor încurca unul pe celălat''.

Ne puteți urmări și pe Google News