Franţa arde şi poporul stânge semnături pentru statutul de PRIMA DOAMNĂ

Franţa arde şi poporul stânge semnături pentru statutul de PRIMA DOAMNĂ

Problema care se pune este umătoarea: Brigitte Macron va fi ţinută pe un rol pur decorativ sau va fi plătită de la bugetul ţării? Pentru că în numai câteva zile s-au strâns peste 300.000 de semnături în favoarea unei petiţii online prin care este cerută o reglementare a statutului de -primă doamnă- pentru soţia preşedintelui Franţei.

Dincolo de problemele sociale ale Franţei, de scăderea drastică în sondaje a preşedintelui Macron, în spaţiul public s-a lansat o peţiţia online unde se cere declanşarea unui  referendum pentru a vedea care este voinţa poporului în ceea ce o priveşte pe Brigitte Macron.

Interesant este faptul că un deputat de la France Insoumise/ Franţa Nesupusă, în timpul unei dezbateri parlamentare asupra legii de moralizare a vieţii politice, estima că nu există niciun motiv pentru a aloca un buget, din fondurile publice, soţiei şefului statului. « Le cerem parlamentarilor să nu îşi angajeze soţiile dar facem o excepţie cu cea a lui Emmanuel Macron”.

Să nu uităm că şi la noi a fost o tentativă de acest gen cu soţia preşedintelui Iohannis, Carmen Iohannis. Mai întâi s-a aruncat pe piaţă zvonul că se dorea la Cotroceni  un birou pentru prima doamnă dar reacţiile negative nu au întârziat să apară, iar acest subiect s-a stins imediat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rămâne de văzut cum va putea fi utilă actuala primă-doamnă, transmite RFI. Pentru că, ar fi nu doar umilitor dar şi paradoxal, ca în 2017 soţia şefului statului să nu îndeplinească decât un rol de « bibelou » după cum s-a exprimat la un moment dat fosta soţie a lui François Hollande.