DOI turiști CHINEZI, ARESTAȚI la BERLIN pentru un GEST NECUGETAT

DOI  turiști CHINEZI, ARESTAȚI la BERLIN pentru un GEST NECUGETAT

Doi turiști chinezi au fost arestați, duminică, la Berlin de către poliția germană, pentru că au folosit salutul nazist în niște fotografii în fața clădirii Reichstagului.

Cei doi turiști chinezi au fost văzuți  de către agenții poliției germane aflați   în timpul unei patrule de rutină că se fotografiau  în afara sitului istoric din inima capitalei germane folosind salutul nazist, informează AFP.com.

„O investigație pentru presupusa folosire a unor simboluri ale organizațiilor neconstituționale a fost deschisă  împotriva celor doi bărbați chinezi, în vârstă de 36 și  respectiv 49 de ani,“ potrivit unui oficial al poliției germane. Turiștii chinezi au fost duși la o secție de poliție pentru declarații, urmând să fie amendați cu câte 500 de euro fiecare. Folosirea simbolurilor organizațiilor neconstituționale, acuzare frecventă împotriva grupurărilor  de extremă-dreaptă, se pedepsește cu o amendă sau cu  închisoare de până la trei ani.

Reichstag-ul a devenit simbolul puterii naziste, după ce a fost incendiat de aceștia în 1933 și a fost  renovat după reunificarea Germaniei în 1990, de către arhitectul britanic Norman Foster.

Ne puteți urmări și pe Google News