TRUMP a SEMNAT. Noi SANCȚIUNI economice impuse RUSIEI

TRUMP a SEMNAT. Noi SANCȚIUNI economice impuse RUSIEI

Donald Trump a fost forțat de Congresul SUA să promulge noile sancțiuni economice împotriva Rusiei, dar și a țărilor ostile pentru SUA.

Noile sancțiuni economice vin în contextul acuzațiilor legate de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, aduse Moscovei, informează AGERPRES. Noile sancţiuni economice au fost aprobate săptămâna trecută aproape cu unanimitate de voturi de cele două camere ale Congresului american. Pe această temă, Trump a adăugat că va avea rezerve cu privire la impactul noilor sancțiuni dar și cu privire la constituționalitatea unor prevederi.

Votul a dus practic la forțarea lui Trump în promulgarea acestor sancțiuni. Rusia a ripostat impunând o reducere drastică a numărului personalului, diplomatic şi tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul său. Legea promulgată miercuri de Trump impune noi sancţiuni nu doar Rusiei, ci şi Iranului şi Coreii de Nord.

SANCȚIUNILE împotriva RUSIEI au ajuns la semnătura lui TRUMP

Reamintim că, noile sancțiuni împotriva Rusiei au fost votate în Senat cu o majoritate covârșitoare de 92 voturi pentru și doar două împotrivă, forțând astfel mâna președintelui Donald Trump în a accepta noul set de sancțiuni . Donald Trump putea apela la dreptul său de veto pentru blocarea sancțiunilor, după ce a declarat că nu este de acord cu aceste sancțiuni, dorind o apropiere de Rusia.