Ion Mihai Pacepa dezvăluie: Atacurile la adresa lui Trump, o acțiune a KGB de subminare a SUA
- Adrian Pătrușcă
- 27 iunie 2017, 00:00
Publicația americană Independent Journal Review a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, un interviu cu generalul de 88 de ani despre acuzațiile privind presupusele legături cu Rusia care îl asaltează pe Donald Trump
Ion Mihai Pacepa, fostul adjunct al Direcției de Informații Externe care a defectat în 1978, provocând un adevărat cutremur în lumea comunistă, a afirmat: „Actuala campanie anti-Trump – inclusiv acuzațiile total lipsite de substanță privind legăturile sale cu Rusia – sunt rezultatul a opt ani de guvernare socialist- progresistă în Statele Unite. De obicei, istoria se repetă, și dacă ai trăit două vieți, așa ca mine, ai toate șansele să vezi cum aceasta se repetă chiar sub ochii tăi”.
Și Pacepa a explicat: „În 1978, am primit două condamnări la moarte în România, pentru că am ajutat poporul de aici să nu mai vadă în regim o binecuvântare căzută din cer și să se descotorosească de liderul socialist, Nicolae Ceaușescu, care spunea despre el: «un om ca mine se naște o dată la cinci sute de ani». Treizeci de ani mai târziu, am văzut virusul marxismului deghizat în socialism - progresism și grețosul său cult al personalității de sorginte stalinistă contaminând teritoriul țării mele de adopție, Statele Unite. «Eu sunt cel pe care îl aștepta lumea», a proclamat senatorul Barack Obama, nominalizat de Partidul Democrat drept candidat la Casa Albă, în campania sa din 2008.”
„Toți suntem socialiști”
Fostul șef al spionajului românesc a continuat: „Pe 7 februarie 2009, coperta revistei Newsweek decreta: «Acum, toți suntem socialiști». Același lucru îl proclama ziarul Scânteia când marxismul transformase România într-un monument ridicat lui Ceaușescu.La doi ani după ce a luat puterea, nomenklatura din Statele Unite a produs aceleași rezultate ca și nomenklatura din România, doar că la scară americană. Peste 14 milioane de americani și-au pierdut slujbele, iar 41,8 milioane de persoane au intrat în evidențele programului de ajutorare cu hrană al guvernului. Produsul Intern Brut s-a prăbușit de la 3,4% la 1,6%, iar datoria națională a crescut la un nivel fără precedent: 13 trilioane de dolari”.
„Necrofagia politică este o veche stratagemă KGB”
Independent Journal Review l-a întrebat pe Pacepa dacă vede vreo justificare în acuzațiile la adresa lui Trump. Generalul a răspuns: „A-l face pe noul lider un țap ispășitor pentru problemele țării pe care le-a moștenit se poate să fie un fenomen nou pentru Statele Unite, dar aceasta este o veche stratagemă sovietică cunoscută ca necrofagie politică, în cercul cel mai restrâns de putere al KGB, din care am făcut și eu parte cândva. Din gura lui Nikita Hrușciov, am tot auzit: «Schimbă imaginea publică a liderului și vei schimba istoria»”.
FOTO: După alegeri voi fi din nou flexibil”, îi transmitea pe 26 martie 2012 Obama lui Putin prin Medvedev
De la Hrușciov la Obama
Și Pacepa a exemplificat: „Necrofagia politică a lui Hrușciov a fost lansată în lume pe 26 februarie 1956, atunci când a dezvăluit crimele lui Stalin la al XX-lea Congres al Partidului Comunist sovietic într-un discurs «ultrasecret» de patru ore care a fost apoi tot în mod secret «scurs» la New York Times. Nu vă sună cunoscut?”
Bătrânul spion a adăugat: „Deși Marxismul proclamă public că «poporul» este cel care joacă rolul hotărâtor în istorie, marxiștii erau convinși că doar liderul contează. Peștele de la cap se-împute, repeta fostul șef al KGB, Iuri Andropov. Una dintre principalele misiuni ale KGB a fost să-l facă pe liderul american să pută”.
Ion Mihai Pacepa a dezvăluit și ce crede el despre Donald Trump: „După opt ani de străduințe ale lui Obama de a transforma Statele Unite într-un monument pentru sine însuși, îl văd pe președintele Trump ca pe o mană cerească pentru țară.
Un Ford de azi
Din punctul meu de vedere, el este versiunea contemporană a lui John D. Rockefeller, Cornelius Vanderbilt, Andrew Carnegie, Henry Ford și JP Morgan, care au jucat cu toții un mare rol în a face ca visul american să devină realitate pentru milioane de oameni”.
Pacepa a continuat: „Președintele Trump a înțeles că socialismul și progresismul au tras în jos țări care au ajuns să arate ca niște campinguri lovite de un uragan și am toate motivele să cred că acest lucru este mult mai important pentru Statele Unite decât faptul că el încă mai trebuie să deprindă abilitățile birocratice și politice ale unui președinte”.
Directorul CIA al lui Obama a votat cu comuniștii
În ceea ce privește Rusia, Pacepa a readus în discuție cazul fostului director al CIA, John Brennan, cel care în 1980 a votat pentru candidatul Partidului Comunist, în plin Război Rece, atunci când Moscova finanța toate partidele comuniste din lume: „În martie 2013, președintele Obama a numit un nou director CIA, pe John O. Brennan, cel care votase cu candidatul comunist la prezidențiale. Or, știu din experiență, comunismul este o tumoare malignă pe trupul oricărei țări sau organizații”. Și a adăugat: „Marxismul, asemenea cancerului, se dezvoltă tăcut – îl descoperi abia după ce s-a răspândit în tot corpul și când de obicei este prea târziu”.
În ceea ce privește Rusia actuală, bătrânul spion a comentat: „Pe vremea Uniunii Sovietice, KGB era stat în stat. Acum, KGB este însuși statul. Peste 6.000 de foști ofițeri KGB conduc azi guvernele federale și locale ale Rusiei. Serghei Lavrov, actualul ministru de Externe, un absolvent al Institutului de Relații Internaționale aflat sub tutela KGB, este doar unul dintre ei”.
Ion Mihai Pacepa i-a declarat colaboratorului său, profesorul Ronald Rychlak, împreună cu care a scos o carte celebră – Disinformation – că Vladimir Putin ar fi preferat un președinte din Partidul Democrat în locul lui Donald Trump.