BĂLĂCEANU STOLNICI – poziţie CATEGORICĂ împotriva MARGINALIZĂRII consumatorilor de droguri

BĂLĂCEANU STOLNICI – poziţie CATEGORICĂ împotriva MARGINALIZĂRII consumatorilor de droguri

Bălăceanu Stolnici ia poziţie împotriva marginalizării consumatorilor de droguri, la conferinţă CIADO de la Galaţi, de sâmbătă, 24 iunie.

Președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, a exprimat sâmbătă, 24 iunie, la Galaţi, o poziţie hotărâtă, de sprijinire, din punct de vedere administrativ, a consumatorilor de droguri, marginalizaţi de către societate.

În cadrul conferinţei “Administrația publică - pilon central al Strategiei Naționale Antidrog”, Bălăceanu Stolnici a subliniat realitatea că în afara suportului medical şi spitalicesc suficient, consumatorii de droguri suferă o gravă marginalizare din partea societăţii, lucru care trebuie imediat corectat, căci este de natură a agrava pe toate planurile starea acestor suferinzi, victime, de cele mai multe ori, ale comercianţilor de droguri.

În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos din Galați în prezența autorităților locale din Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău, dar și a mai multor reprezentanți ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos, preşedintele CIADO România a susţinut că “trebuie să îi înțelegem pe acești oameni, să îi reintegrăm. Eu cunosc foști consumatori care s-au reintegrat în societate, care au devenit oameni utili în mașina socială".

Ne puteți urmări și pe Google News

De menţionat prezenţa la conferinţă, într-un număr mare, a publicului tânăr, interesat de soluţionare acestei grave probleme sociale, public format din voluntari CIADO, liceeni, cu toţii implicaţi în campania "No Drugs Revolution", pe care o promovează la Galaţi în aceste zile, conform agerpres.ro.