CNN LATRĂ, Trump CÂȘTIGĂ în serie

CNN LATRĂ, Trump CÂȘTIGĂ în serie

„Democrații au pierdut din nou (0 – 4)”, a scris președintele Trump pe Twitter, după ce Partidul Republican a câștigat pe 20 iunie alegerile pentru un post de congresmen în Georgia.

Într-un alt mesaj, el a adăugat: „Derută totală”.

Iar democrații nu au nici un motiv să-l acuze pe Trump de „Fake News”: democrații chiar au pierdut toate cele patru alegeri parțiale pentru Congres de când el a câștigat alegerile prezidențiale.

Și chiar sunt într-o derută totală.

Alegerile parțiale din Georgia erau văzute de democrați drept o ocazie perfectă: întreruperea șirului de victorii republicane ar fi avut încărcătura simbolică a unei cotituri politice, care să marcheze revirimentul opoziției liberale. Să demonstreze că, în afară de a-l ataca pe Trump și a-l acuza de toate relele din lume, este capabilă să și câștige.

Candidatul democrat John Ossoff a reușit să adune din  donații un buget de campanie de 23,6 milioane de dolari, spre deosebire de numai 4 milioane, cât a strâns candidata republicană Karen Handel.

Ossoff a avut pe toată durata campaniei o atitudine arogantă, declarând că vrea „să-i transmită un semnal” lui Trump.

Doar că a pierdut, și încă la o diferență semnificativă, de patru procente. Iar Trump a câștigat din nou.

Într-un editorial pentru Daily Mail, Piers Morgan scrie: „O avea el (Trump) nivelul popularității scăzut, dar iscusința sa de a câștiga alegeri la orice nivel al politicii din Statele Unite rămâne impresionantă și imbatabilă”.

Republicanii au Casa Albă și dețin majorități în Senat și Camera Reprezentanților.

În schimb, democrații nu au avut nicicând o poziție mai slabă ca acum. Și, în bună măsură, acesta este „meritul” lui Barack Obama, constată Morgan.

Săptămâna aceasta, revista americană Rolling Stone sublinia că în timpul celor două mandate ale lui Obama, Partidul Democrat a pierdut 13 posturi de guvernatori, iar numărul statelor în care dețin majoritatea în parlamentele locale s-a prăbușit de la 60% la 33%.

În guvernele federal și statale, democrații au pierdut aproape 1000 de locuri.

Presa „mainstream” americană și europeană, cu bombardamentul ei fără oprire asupra lui Trump, creează o imagine falsă a situației din America.

Cu excepția celor două aglomerări urbane din Est și Vest, American reală nu-l detestă pe Trump. Ba, din cauza evidentelor exagerări și partizanatului grosolan ale presei, americanii de rând încep să-l perceapă ca o victimă, ceea ce trezește simpatii suplimentare.

Cea mai recentă dovadă: CNN a crezut că îi mai aplică o copită mediatică președintelui, lansând sâmbătă un sondaj online în care întreba: „Ar trebui Trump anchetat pentru obstrucționarea Justiției?”

Rezultatul la zi, după ce peste 10 milioane de persoane care au accesat site-ul CNN au votat, poate părea șocant: 63,7% susțin au optat pentru NU, în timp ce numai 36,3% au votat DA. Aceasta este diferența dintre CNN (și New York Times, Washington Post cu tot restul presei „mainstream”) și America reală.