Cine a DECIS moțiunea de cenzură? Băsescu, dezvăluiri și acuzații fără precedent

Cine a DECIS moțiunea de cenzură? Băsescu, dezvăluiri și acuzații fără precedent

Traian Băsescu a anunțat că PMP urmează să ceară președintelui Iohannis trecerea PSD-ului în opoziție ca urmare a ultimelor evenimente.

Fostul președinte al României a criticat, la B1TV, atitudinea minorităților care au fost decisivi în trecerea moțiunii de cenzură. Băsescu afirmă că în schimbul votului, aceștia au obținut foloase materiale.

“Ce s-a întîmplat înseamnă că alianța PSD-ALDE nu mai are majoritate pentru formarea unui guvern. Minoritățile s-au implicat în problemele interne ale PSD-ului, este fără precedent.

Este clar că fără minorități, fără cei 15 parlamentari,moțiunea de cenzură nu trecea. Acești oameni au tranșat rezultatul moțiunii. Este pentru prima dată cînd o dispută a unui partid e tranșată sub cupola Parlamentului. Au negociat să voteze, au cîștigat avantaje. Pot cîștiga bani pentru ziare și chiar pentru interesul personal. Decența i-ar fi obligat să stea deoparte, iar moțiunea cădea.

Iohannis a luat notă de modul în care a trecut moțiunea și știe că nu mai are în față acea forță de vot. S-au dovedit inapți pentru guvernare, vom solicita trecerea PSD-ului în opoziție. Președintele Iohannis are obligația asta, nu avem de unde să știm că peste trei luni nu se va repeta situația. Sunt inapți pentru guvernare. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News