Ce înseamnă de fapt RUSIAGATE? Va fi vreodată confirmată implicare Rusiei în campania lui Trump?

Ce înseamnă de fapt RUSIAGATE? Va fi vreodată confirmată implicare Rusiei în campania lui Trump?

În puţine cuvinte vom explica ce se ascunde în spatele cuvântului Rusiagate. Posibilul, un amestec al Rusiei în alegerile americane. Preşedintele rus Vladimir Putin a fost de mai multe ori acuzat de diverşi observatori internaţionali că sprijină forţele politice anti-europene şi anti-NATO, în tentativa de a submina democraţia în Occident dar şi valul liberal în ascensiune.

În acest sens, guvernul rus ar fi încercat să favorizeze candidatul republican, Donald Trump, în timpul campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

În încercarea susţinerii lui Trump, Rusia ar fi condus atacuri informatice direcţionate în dauna democraţilor, lovind în sistemele informatice ale partidului, cu scopul de a răspândi sau de a altera informaţiile sensibile scurse şi acelea potenţial dăunătoare candidatului său, Hillary Clinton.

Am reconstruit astfel reţeaua de evenimente şi de relaţii care au dus la ceea ce este numit Rusiagate, care dacă va fi confirmată ar reprezenta unul dintre cele mai mari scandaluri care a implicat un preşedinte american în funcţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

O întreagă planetă aşteaptă cu interes anchetele începute de Comisia intelligence a Senatului american şi speră că acestea se vor desfăşura democratic şi fără parti-prisuri.