PROTESTE ÎN STRADĂ împotriva legii salarizării

PROTESTE ÎN STRADĂ împotriva legii salarizării

Pe rețeaua de socializare a fost anunțat un protest care urmează să aibă loc joi, 25 mai, în fața ministerelor Muncii și Sănătății. Sindicaliștii federașiei SANITAS sunt nemulțumiți de actuala lege a salarizării.

Una dintre nemulțumirile sindicatului este un amendament votat recent potrivit căruia limitarea sporurilor se va aplică la nivelul ordonatorului principal de credite.

"Dragi colegi,

Să nu ne întoarcem în anul 2009 ! Va amintiți ? În acel an v-am atras atenția că acceptarea introducerii sporurilor în salariul de bază va duce la dezastru ! Și așa a fost . Unii s-au bucurat că , pe hârtie , aveau un salariu mai mare dar , în realitate, venitul acestora a scăzut ! Și ne-a trebuit 7 ani că să reobtinem sporurile la salariile actuale. Între timp multe sporuri s-au pierdut . Așa o să se întâmple și acum : vor crește salariile , ne limitează sporurile la 30 % pe ordonator de credite , vor include în acest procent și normă de hrană, voucherul de vacanță și sporul de weekend și nu mai rămâne NIMIC ! Gândiți-va că această lege , odată promulgată, nu va mai fi modificată , poate , 10 ani ! Adică TU , în următorii 10 ani , nu vei mai spara să câștigi 1 leu în plus față de cât vei avea în ianuarie 2018. Va cer să conștientizați pericolul acestei plafonări a sporurilor și să va manifestați nemulțumirea așa cum considerați dumneavoastră. O faceți pentru viitorul vostru! Noi , SANITAS București , am solicitat aprobare pt pichetarea Ministerului Muncii dar și al Sănătății , joi ,25 mai, între 12 și 14 .", a scris Viorel Husanu, președintele SANITAS București.

Ne puteți urmări și pe Google News