Alertă în magazine! Minciunile din apa plată au ieșit la suprafața. Ce spun oamenii de știință că bem de fapt?

Alertă în magazine! Minciunile din apa plată au ieșit la suprafața. Ce spun oamenii de știință că bem de fapt?

Pentru că am fost învățați de mici că apa de la robinet este mai dăunătoare organismului decât cea din comerț, pentru prima dată în istorie achiziționarea de apă îmbuteliată l-a depășit pe cel al băuturilor dulci, mai exact al sucului de toate felurile.

Având în vedere că vânzările au crescut semnificativ, marile companii au început să vândă apă de la robinet, în locul cele mai sănătoase.  În unele cazuri, apa de la robinet este chiar mai sigură decât cea plată, întrucât prima este verificată mai des, excepţie făcând puţurile proprii care de obicei nu se bucură de aceleaşi verificări riguroase, relatează Science Alert.

Producţia de apă îmbuteliată, alături de recipientele acestora, necesită un proces complex. Un studiu publicat în jurnalul Environmental Research Letters a scos la iveală că în jur de 32-54 de milioane de barili de petrol au fost folosiţi pentru producţia apei îmbuteliate consumate în Statele Unite în anul 2007.

Nici în țara noastră lucrurile nu sunt mai roz. Într-un raport al ANPM se susţine că nu există o diferenţă de calitate între apa îmbuteliată şi cea de la robinet, acest lucru fiind valabil chiar şi înainte de aderarea României la Uniunea Europeană.

Jurnaliștii de la Libertatea au verificat 19 sortimente de apă dintr-un supermaket, la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) București. Rezultatele sunt dezastruoase: 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă, iar 3 dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori.

”Depinde de tipul şi de numărul de microorganisme – adică nu este periculos în toate cazurile. În general însă, în apă nu trebuie să existe decât apă. În al doilea rând standardele de conţinut au fost calculate în urma a numeroase studii, adică este ceva foarte serios care trebuie rspectat. Organismul nu se poate proteja imunitar decât până la o anumită limită, după care se îmbolnăveşte.

 

Ne puteți urmări și pe Google News