ALERTĂ! Schimbarea climatică A GENERAT UN VIERME FATAL, care invadează creierul şi NU MAI LASĂ NICIO ŞANSĂ victimei

ALERTĂ! Schimbarea climatică A GENERAT UN VIERME FATAL, care invadează creierul şi NU MAI LASĂ NICIO ŞANSĂ victimei

Un vierme parazit face ravagii printre oameni, cauzând infecții letale la nivelul creierului. Șase cazuri au fost descoperite în ultimele trei luni, în timp ce altele sunt încă investigate.

Autoritățile din Hawaii sunt în stare de alertă, după ce mai multe cazuri de infecții provocate de un vierme parazit au fost semnalate în ultima perioadă. Doar două astfel de cazuri au fost înregistrate în zece ani pe insulă, înainte ca cele șase să fie semnalate în ultimele trei luni, ceea ce este un semnal de alarmă.

Viermele parazit este un nematod care se găseşte doar în organismul șobolanilor, potrivit Descopera.ro

Transmiterea viermelui la om se face prin materiile fecale infectate cu larve ale șobolanului, dar se transmite și la alte animale, precum melci, creveți, broaște sau crabi, deseori consumate de oameni.

Viermele nu produce simptome în organism și, deși este deseori înlăturat de anticorpi, există cazuri în care acesta ajunge la creier și în sistemul nervos. Odată răspândit în organism, viermele produce meningită și migrene, dar și tremurături și febră puternică. 

„E ca şi cum ai avea un glonţ care se mişcă încet prin creier şi nu există niciun ritm al mişcării, de ce merge într-o anumită parte a creierului sau a alteia”, declară epidemologul Sarah Park făcând referire la evoluție viermelui.

Parazitul a fost identificat în melci și alte vietăți marine în zona insulelelor Maui, Oahu, Kauai şi Big Island. Autoritățile au lansat un semnal de alarmă asupra populației din aceste zone, dar și turiștilor, să încerce să nu atingă melcii și să se asigure de toate măsurile de iginenă pentru a împiedica viermele să se răspândească.

Nu se știe cu exactitate cauzele răspândirii acestui parazit. Una dintre cauzele speculate ar fi schimbările climatice, în condițiile în care viermele a fost identificat în anul 2015 pe o arie extinsă, în statul Oklahoma, o arie unde se presupunea că îi lipsește habitatul natural. 

În mare parte, factorii răspândirii parazitului sunt cauzați de om, prin călătorii sau prin invadarea zonelor naturale neatinse până acum de oameni.

 

Ne puteți urmări și pe Google News