Un lider ALDE, MESAJ pentru Constantin: "Dacă TĂCEA, ar fi putut să iasă el prim-vicepreşedinte"

Un lider ALDE, MESAJ pentru Constantin: "Dacă TĂCEA, ar fi putut să iasă el prim-vicepreşedinte"

Liderul organizaţiei ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, care este membru al comisiei de statut a partidului şi conduce Liga aleşilor locali, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Daniel Constantin ar fi putut fi ales prim-vicepreşedinte la congresul din aprilie, dacă "ar fi tăcut".

"Eu l-am şi sfătuit. Să tacă l-am sfătuit, pentru că, dacă tăcea, ar fi putut să iasă el prim-vicepreşedinte - şi ieşea cam ce şi-a dorit, adică să îl poată înlocui (pe Tăriceanu - n.r.). Dar acum, la gradul de radicalizare a unor colegi pe care am observat-o în timpul şedinţei, cu toată influenţa pe care o am la centru, n-aş putea să garantez că Daniel mai iese prim-vicepreşedinte. Dar l-aş sfătui să nu plece din partid şi să se împace cu domnul Tăriceanu. (...) La orice partid te duci tu, Daniel Constantin, tot la coadă o să fi pus, în aşteptare. Orice partid te primeşte nu te pune în frunte", a declarat Ioan Ţintean, citat de Agerpres.

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud a adăugat că a fost printre cei care nu a fost de acord cu retragerea sprijinului politic lui Daniel Constantin, în urma discuţiilor din cadrul Delegaţiei permanente naţionale, şi că îşi doreşte alegeri libere în partid. 

La rândul său, fostul lider judeţean al PC, în prezent preşedinte executiv al ALDE Bistriţa-Năsăud, Constantin Braşoveanu, a precizat că la nivelul filialei nu există tensiuni. 

"În organizaţia Bistriţa-Năsăud nu au fost problemele care au fost în alte judeţe între PLR şi PC. Nu puteam avea pretenţii noi, din PC, având numai zece consilieri locali şi un primar, care până la urmă a plecat la PSD. Nu puteam să avem pretenţia ca la alegerile locale şi parlamentare să fim paritari 50-50. Noi am vrut să suplinim această lipsă de aleşi locali prin muncă asiduă, să ne implicăm foarte mult în campania electorală, ca să nu se simtă că am fost foarte puţini. De când am intrat în ALDE, să ştiţi că în organizaţia noastră nu a mai existat nici PLR, nici PC, am fost singuri ALDE", a declarat Braşoveanu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News