Un deputat ALDE acuză: Orbit de interesul personal şi goana după funcţii, Constantin apelează la informaţii mincinoase

Un deputat ALDE acuză: Orbit de interesul personal şi goana după funcţii, Constantin apelează la  informaţii mincinoase

Daniel Constantin încearcă impunerea în spaţiul public a unor informaţii false cu privire la proiectul ALDE şi evoluţia acestuia în ultimii doi ani, a acuzat deputatul Andrei Gerea.

"Conform acestuia (n.r. - lui Daniel Constantin), ALDE s-ar fi constituit pe structurile fostului Partid Conservator. Această declaraţie este falsă, deoarece în momentul fuziunii din iunie 2015 Partidul Liberal Reformator avea constituite organizaţii locale şi filiale în toate judeţele. Fostul PC nu avea mai mult de 3-4 organizaţii mai bune, în vreme ce în celelalte judeţe avea un număr redus de membri, iar în sondajele de opinie se situa la 1%. Pentru o informare cât mai corectă precizez că în primele 10 organizaţii ALDE ca rezultat al votului la alegerile parlamentare, numai 2 provin din partea fostului PC, iar în primele 20 de organizaţii numai 4. Însă, orbit de interesul personal şi goana după funcţii pentru propria persoană şi pentru apropiaţi, Daniel Constantin apelează la tot felul de informaţii mincinoase referitoare la funcţionarea ALDE", susține Gerea, într-un comunicat transmis astăzi.  

Deputatul Andrei Gerea îl acuză pe copreşedintele ALDE Daniel Constantin că acţionează în cadrul formaţiunii, dar şi în public, fără a-şi asuma proiectele şi valorile liberale ale partidului. 

"Daniel Constantin şi apropiaţii acestuia, fără a face referire la toţi membrii fostului PC, acţionează în cadrul partidului, dar şi în public, fără a-şi asuma proiectele şi valorile liberale ale partidului, având o agendă proprie, complet diferită de cea a ALDE. În toată această răzvrătire a lui Daniel Constantin, în marea majoritate a filialelor există o relaţie de colaborare între membrii ALDE proveniţi din PLR şi PC, fapt dovedit şi de rezultatele de la alegerile locale şi parlamentare. Atât Daniel Constantin, cât şi cele câteva persoane apropiate acestuia care încearcă să provoace tensiuni artificiale în ALDE trebuie să respecte decizia majorităţii colegilor din partid. De ce încearcă Daniel Constantin şi apropiaţii săi întârzierea congresului ALDE? Singura explicaţie este aceea că se teme de alegeri, aşa cum a demonstrat în mai multe rânduri. Daniel Constantin nu a participat vreodată la alegeri, iar la alegerile locale de anul trecut a refuzat să îşi asume o candidatură la Primăria Municipiului Bucureşti sau a municipiului Piteşti, de teamă să nu îşi şifoneze imaginea", mai susține Gerea. 

Ne puteți urmări și pe Google News

El crede că e un fapt unic în istoria partidelor parlamentare ca un copreşedinte de partid să dea în judecată propria formaţiune. 

"Cred că asistăm la un fapt unic în istoria partidelor parlamentare ca un copreşedinte de partid să dea în judecată propria formaţiune, doar pentru a face doar jocuri politice mărunte. Daniel Constantin nu acţionează în interesul ALDE, ci împotriva intereselor partidului, aşa cum se dovedeşte în aceste zile. Pe de altă parte, atâta timp cât domnia sa neagă exact existenţa şi autoritatea organismelor de partid care l-au confirmat drept candidat la alegerile parlamentare şi ministru, ar fi de bun simţ să părăsească aceste funcţii", arată Gerea.