IREAL! Culisele participării Laurei Kovesi la Sofia. Bodyguarzii i-au ZDROBIT degetele!

IREAL! Culisele participării Laurei Kovesi la Sofia. Bodyguarzii i-au ZDROBIT degetele!

Scene halucinante petrecute la Sofia, în timpul conferinței susținute de Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Un europarlamentar bulgar, Nikolay Barekov, o cunoștință apropiată de Monica Macovei prin grupul conservatorilor europeni, afirmă că i s-ar fi zdrobit degetele de la mîini de mai mulți bodyguarzi care păzeau intituția în care s-a ținut conferința.

Raportul dintre Nikolay Barekov și Laura Codruța Kovesi a pornit în momentul în care europarlamentarul bulgar i-a transmis șefei DNA o scrisoare deschisă, intitulată “Mafia bulgară vă folosește”.

Barekov a ținut să îi explice lui Kovesi că face jocurile unor oameni politici care sunt acuzați de legături suspecte cu mafia rusă. “Îți dai seama că vei sta umăr la umăr, la Sofia, cu judecătorii și avocații oligarhiei?”, a fost una dintre întrebările retorice ale bulgarului.

În finalul scrisorii, Barekov i-a transmis lui Kovesi că deține resursele necesare pentru a prezenta dovezi în privința legăturilor pe care Lozan Panon, Ivo Prokopiev și Hristo Ivanov le au cu mafia rusă. “Gazdele tale de la Sofia nu au niciun interes să ducă un război contra mafiei, le protejează interesele în politică”, a susținut politicianul bulgar, susține Flux24.ro.

Ivo Prokopiev este unul din cei mai importanți oameni de afaceri din Bulgaria, fiind președintele Asociației Industriașilor.  El deține și un trust de presă, dar prin  Alfa Finance Holding are afaceri și în România. Despre acesta se spune că are legături în Rusia. Acesta este acuzat că ar fi şeful Mafiei Capital. 

Hristo Ivanov a fost ministrul Justiţei în guvernul Borisov. Este liderul partidului Da, Bulgaria care a organizat manifestaţia pro DNA de la Sofia în semn de solidaritate cu mitingul din Piaţa Victoriei.

Lozan Panov este preşedintele Curţii Supreme de Justiţie de la Sofia.

 

“V-am scris această scrisoare pentru a vă avertiza că veţi fi folosiă de către oligarhii mafioţi din Bulgaria care participă activ la campania electorală pentru Parlament (n.red- în Bulgaria au loc alegeri în 25 martie). Eu nu sunt un participant direct la aceste alegeri și trebuie să vă avertizez că veţi participa la promovarea proiectul lor privat, politic, care are drept scop de a reduce justiția din Bulgaria în favoarea unui pumn de oligarhi”, îi mai transmitea bulgarul lui Kovesi.

 

Şefa DNA nu a luat însă în serios avertismentul lui Barekov şi a mers la Sofia. La conferinţa pe care a susţinut-o Kovesi la Sofia, Nikolay Barekov a încercat să participe, dar a fost agresat fizic de 20 de bodyguarzi. Nikolay Barekov a trimis o scrisoare deschisă către procurorul-șef Sotir Tsatsarov în care acuză violenţele la care a fost supus la conferinţa susţinută de Kovesi la Sofia.

 

Ne puteți urmări și pe Google News