Vor bani, dar fără efort: Asistații social renunță la bani când aud de muncă

Vor bani, dar fără efort: Asistații social renunță la bani când aud de muncă

Aproximativ 250.000 de români trăiesc din ajutorul social de la stat, și cu toate ca nu au loc de muncă, nu sunt de acord cu cele 72 de ore de muncă în folosul comunității pe care trebuie să le presteze conform legii

De exemplu, în sectorul 4 din București aproape un sfert dintre cei care primesc ajutoare sociale au renunțat la ele când au auzit că trebuie să depune muncă în folosul comunității.

Pe de altă parte, într-o comună din Argeș, toți cei care primesc ajutoare sociale presetează muncă în folosul comunității, astfel că edilii au reușit să termine o mulțime de proiecte și să aducă bani în plus la buget.

Autoritățile locale susțin că 20% dintre cei care primesc bani de la stat au renunțat la bani când au auzit că trebuie să muncească pentru ei, potrivit StirileproTV.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Același lucru se întâmplă și în cazul tichetelor sociale. Din 5.000 de solicitări, în prezent de-abia mai sunt 1.500. Motivul fiind același: statul i-a obligat pe beneficiari să presteze 72 de ore în folosul comunității pentru acești bani.