TAXIMETRIȘTII Uber din Londra, obligați să dea TESTE de limba engleză. De ce sunt nemulțumiți șoferii și ce a decis justiția

TAXIMETRIȘTII Uber din Londra, obligați să dea TESTE de limba engleză. De ce sunt nemulțumiți șoferii și ce a decis justiția

Șoferii de pe Uber trebuie să treacă un examen scris de limba engleză, a decis Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie

Zeci de mii de șoferi privați, care fac parte din rețeaua de taximetrie Uber, și-ar putea pierde licențele, dacă nu iau testele de limba engleză, a anunțat firma, citată de The Independent. 

Uber a pierdut un proces la Înalta Curte împotriva Tranport for London (TfL) prin care dorea să blocheze noile reguli privind promovarea unor examene de limba engleză pentru șoferii angajați în Londra. 

Pachetul controversat de reguli în transport a fost propus pentru Londra de autoritatea de reglementare și include cerrința ca șoferii să dea teste de scriere și citire în limba engleză. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Regula se va aplica și la firmele angajate în mod privat și de minicab din capitala britanică.

Compania Uber a susținut că examenul scris înseamnă că 33.000 de șoferi sau aproape 30% din cei care dețin în prezent licență și-ar putea pierde slujba în următorii trei ani. De asemenea, compania consideră că această măsură ar duce „în mod indirect la discriminare rasială”.

Judecătorul John Mitting consideră, însă, că este dreptul autorității în transport să ceară șoferilor să demonstreze că știu limba engleză și a respins ideea că aceste standarde cerute ar fi prea înalte.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, este „încântat” că tribunalul i-a susținut planul. „Șoferii care să fie în stare să comunice în engleză și să înțeleagă informațiile date de pasageri și cerințele pentru licență reprezintă o parte esențială a măsurilor de asigurare a pasagerilor să au servicii la standarde înalte, pe care le merită”, a spus Khan. 

„Printre altele este vorba despre a discuta un traseu mai bun, o problemă medicală și siguranța că toții șoferii sunt informați despre noile regulamente, când ele apar”, a adăugat primarul.

TfL a anunțat anul trecut că aceste teste îi vor costa pe șoferi până la 200 de lire sterline, și sunt necesare pentru siguranța pasagerilor și protecția publică.