GUVERNUL nord-coreean a complotat pentru a-l UCIDE pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un

GUVERNUL nord-coreean a complotat pentru a-l UCIDE pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un

Două ministere din Coreea de Nord au recrutat-o pe femeia indoneziană care a participat la operațiunea de ucidere a lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-un, a anunșat agenția de spionaj sud-coreeană.

Într-un mesaj televizat, parlamentarul sud-coreean Kim Byung-kee a spus că Ministerul de Externe și cel al Securității Naționale au pus la cale asasinraea fratelui vitreg al liderului nord-coreean.

„Asasinarea lui Kim Jong-nam a fost un act sistematic de teroare comandat de Kim Jong-un”, a spus parlamentarul. „Operațiunea a fost desfășurată cu două grupuri de asasinare și un grup de sprijin”, scrie CNN.

Kim Jong-nam a fost atacat public cu un agent neorotoxic VX la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur, în 13 februarie, înainte să se îmbarce într-un zbor spre teritoriul chinez Macao. A murit în drum spre spital, 20 de minute mai târziu, conform anchetatorilor malaezieni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei suspecți sunt arestați, inclusiv două femei din Vietnam și Indonezia, care au fost surprinse pe camerele de supraveghere, când i-au dat pe față lui Kim cu substanța respectivă.