Victimele de la „Colectiv” nu pot să-și primească despăgubirile

Victimele de la „Colectiv” nu pot să-și primească despăgubirile

Tribunalul Militar București a decis, ieri, că urmașii și rudele victimelor de la clubul Colectiv nu pot primi daunele morale și materiale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și de la cei doi angajați, Antonina Radu şi George Petrică Matei, la data faptelor ofiţeri- inspectori de prevenire cu gradul de căpitan.

 Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Avocata Aura Ungureanu a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, că părțile din dosar sunt disperate pentru că înțeleg că nu au prea multe șanse să primească despăgurbiri în urma tragediei. „La motivarea deciziei vom putea formula un punct de vedere. Înțelegem că în celelalte două dosare, cel aflat încă pe masa procurorilor și cel care se judecă la Instanța Judecătoriri sectorului 4, sunt puține șanse să primim în cuantum suma pe care am cerut-o. Puteam să solicităm aceste despăgubiri de la ISU și de la cei care au laut mită pentru a da avizele așa cum s-au dat.

Urmașii victimelor și cei care au avut de suferit vor continua să-și ceră drepturile. Nimieni nu înțelege de ce s-a procedat în acest mod”, a mai arătat avocata. În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, și-au pierdut viața 64 de persoane, iar câteva sute au fost rănite.

Ne puteți urmări și pe Google News