CEA MAI GREA FEMEIE DIN LUME a fost urcată cu MACARAUA în spital. Ea va fi OPERATĂ pentru a SLĂBI 400 de kilograme

CEA MAI GREA FEMEIE DIN LUME a fost urcată cu MACARAUA în spital. Ea va fi OPERATĂ pentru a SLĂBI 400 de kilograme

O egipteancă de 36 de ani care nu a ieșit din casă timp de 25 de ani va fi supusă unei operații inedite în India, singura țară în care medicii s-au oferit să o ajute să slăbească. Este vorba despre cea mai grea femeie din lume care cântărește nu mai puțin de 500 de kilograme.

Eman Ahmed Abd El Aty, egipteanca declarată cea mai grea femeie din lume, a ajuns, cu avionul, în orașul Mumbai, din India, unde a fost așteptată ca o vedetă. În imaginile transmise de BBC se vede cum femeia de 500 de kilograme a fost ridicată cu o macara până la salonul în care medicii o vor opera pentru a o ajuta să slăbească.

Pentru intervenția chirurgicală de reducere a greutății de care are nevoie egipteanca a intervenit chiar ministrul de Externe din India, Sushma Swaraj, o femeie aflată, la rândul ei, pe patul de spital, în asteptarea unui transplant de rinichi. Ea a fost impresionată de povestea egiptencei și i-a scris, pe twitter, medicului Muffazal Lakdawala. Doctorul care a efectuat interventii chirurgicale de reducere în greutate ale miniștrilor indieni Nitin Gadkari și Venkaiah Naidu, a declarat pentru BBC că, privind rapoartele și fotografii medicale ale egiptencei Abd El Aty, el crede că ea are o greutate de cel puțin 450 kg.

Oricum, în cazul în care greutatea ei este adevărată, atunci poate fi considerată cea mai grea femeie din lume în viață, actuala deținătoare a recordului Guinness Book fiind Pauline Potter, din Statele Unite al Americii, care cântărea 292 de kilograme, în 2010.

A suferit un atac cerebral

Membri ai familiei egiptencei în vârstă de 36 de ani au declarat că este prima dată când ea a plecat de acasă, timp de 25 de ani. Ea a cântărit 5 kilograme la naștere și a fost diagnosticată cu elefantiasis, o afecțiune în care un membru sau alte părți ale corpului se umflă din cauza unei infecții parazitare.  Dr. Lakdawala a declarat pentru BBC: „Ei (membrii familiei n.r.) au spus că, atunci când ea avea 11 ani, a început să ia în greutate și nu a mai putut să se ridice în picioare și să se târască. Apoi, ea a suferit un accident vascular cerebral, care a lăsat-o și imobilizată la pat, fapt pentru care nu a mai fost în stare să plece de acasă”.

Prea săraci ca să o poată transporta

Abd El Aty este îngrijită de mama și de sora ei. Sora femeii a luat legătura cu medicul indian, în octombrie 2016, și a început să adune bani pentru a o aduce la Mumbai, pentru că familia  ca ei era prea săracă și nu avea posibilitatea să suporte costurile unui zbor.

Dr. Lakdawala crede, totuși, că Abd El Aty nu are elefantiasis, dar suferă deo afecțiune legată de obezitate, care provoacă umflarea gigantică a picioarelor.

Chirurgul a spus că femeia de jumătate de tonă ar trebui să rămână în Mumbai timp de două până la trei luni pentru o intervenție chirurgicală și tratament după care s-ar putea să se întoarcă acasă, dar ar dura doi-trei ani pentru a aduce greutatea corpului ei sub 100 kilograme. „Sunt încrezător că voi fi capabil să-i ajut”, a adăugat el.