Atenţie părinţi! SAREA DE BAIE a devenit noul drog preferat în rândul tinerilor

Atenţie părinţi! SAREA DE BAIE  a devenit noul drog preferat în rândul tinerilor

Etnobotanicele de tip "sare de baie”, cunoscute şi cu numele "meow-meow”, sunt tot mai des folosite de tineri care vor să "prindă aripi" căzând din teribilism în patima dependenţei suportând consecinţeţele care nu sunt tocmai plăcute. La ultimul congres internaţional de medicină de urgenţă s-a atras atenţia asupra consumului acestui tip de drog sintetic atât de pervers interzis în mai multe state UE, printre care şi România. Şi totuşi se comercializează!

Care sunt efectele după consumarea sării de baie

Consumul etnobotanicelor de acest tip poate duce la sângerare nazală, halucinaţii, probleme de circulaţie, erupţii, anxietate, paranoia, halucinaţii, pierderea capacităţii de concentrare, pierderea memoriei de scurtă durată, tahicardie, anxietate, depresie, hiperhidroză, bruxis.

Potrivit Centrului Regional de Pre­venire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, anul trecut, 493 de ieşeni au fost internaţi de urgenţă în urma consumului de substanţe psihoactive, două treimi dintre aceştia fiind minori. În plus, 120 de copii au consumat droguri de risc sau mare risc, iar 59 au inge­rat medicamente psihotrope şi substanţe volatile, potrivit Ziarul de Iaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unei informări de avertisment din 2010 a Comisiei Europene, mefedrona este un stimulent ale cărui efecte fizice sunt comparabile cu cele produse de ecstasy sau cocaină. Substanţa se vinde pe Internet şi în magazine de produse etnobotanice sub forma de praf, dar şi de capsule sau tablete.

Important

Produsul mai poartă şi denumirile de demetilmetcatinonă, "meow-meow“, "Miaow“, "MMCAT“, "Special gold - sare“, "Pulse - pulbere“, "Spice Dia­mond“ sau "miau-miau“ în limba română.

"Sărurile de baie“ provoacă senzaţii de alertă, euforie, excitabilitate, stimulare sau logore.