New York Times, a publicat în limba ROMÂNĂ un mesaj cerând mărturii despre cazuri de corupţie pentru a le face publice

New York Times, a publicat în limba ROMÂNĂ un mesaj cerând mărturii despre cazuri de corupţie pentru a le face publice

Presa internaţională este cu ochii pe România! New York Times a publicat un mesaj în limba română, cerând mărturii despre cazuri de corupție de la noi din ţară pentru a le face publice într-un articol. Iar televiziunea elvețiană se întreabă dacă România va deveni republica bananieră a Europei. Cu alte cuvinte, imaginea ţării a fost făcută praf în doar două zile. Lipsa de comunicare corectă între Guvern şi cetăţeni ne costă şi ne afectează, cel puţin deocamdată.

Vă redăm integral mesajul:

”Noul guvern al României se confruntă cu intensificarea unei mișcări de protest împotriva unor măsuri considerate permisive față de corupție. The New York Times vrea să colecteze mărturii din partea românilor care au simțit efectele corupției. În ce fel corupția vă afectează viața? Ați fost victimă sau martor la fapte de corupție la servici sau în timpul liber, la medic, în educație sau în alte domenii? Este posibil să vă folosim mărturiile într-un articol viitor”

"Romania’s new government is facing a growing protest movement over measures seen as permissive toward corruption. We want to hear from Romanian readers who have felt corruption’s effects. At work or at play, in ways large or small, in pursuit of medical care, an education or anything else, how has corruption been a force in your life? We may use your submission in a future piece".

Ne puteți urmări și pe Google News

Formularul îl găsiţi aici

Totodată, The New York Times publică un material amplu referitor la criticile primite de guvernul Grindeanu după adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal.

Radio-televiziunea elvețiană SRF se întreabă dacă ”România va deveni republica bananieră a Europei”.

Pe site-ul SRF sunt prezentate, pe scurt, principalele modificări din ordonanța dată de guvern marți noaptea, precizându-se că în România corupția are ”un mare viitor” potrivit euractiv.ro.