ROMÂNIA ÎNCEPE A TREIA ZI DE PROTESTE. Oamenii au început să vină în faţa GUVERNULUI

ROMÂNIA ÎNCEPE A TREIA ZI DE PROTESTE. Oamenii au început să vină în faţa GUVERNULUI

În faţa Guvernului României au început să sosească, joi dimineaţă, primele persoane revoltate de controversata ordonanţa de urgenţă prin care se modifică Codurile Penale.

Venirea lor în Piaţa Victoriei arată că protestatarii paşnici nu au fost descurajaţi de violenţele din seara precedentă când sute de huligani s-au încăierat cu forţele de ordine, gestul acestora fiind catalogat de mulţi obserrvatori drept o încercare de derunare a manifestaţiilor civilizate din ultimele săptămâni.

Miercuri seară, peste 150.000 persoane au înfruntat gerul în Piața Victoriei, în fața sediului guvernului, strigând, printre altele, "Hoții!", "Rușine!", "Demisia!". A fost cea mai masivă manifestație din București din ultimii 25 de ani, după revenirea la democrație, scrie presa internaţională. În jurul orelor 23, protestul s-a spart după ce mai mulţi huligani, după unele surse suporteri ai unor echipe de fotbal bucureştene, au aruncat cu fumigene şi petarde şi s-au încăierat cu forţele de ordine. Cel puţin cinci persoane au fost rănite iar alte zeci au fost reţinute de către poliţie.

 

Protestatarii au ieșit în număr mare și în orașele din provincie, la Cluj-Napoca (25.000, potrivit unui corespondent al AFP), Timișoara (vest, circa 15.000), Sibiu (centru, aproximativ 20.000), precum și în alte vreo 55 localități de dimensiuni mai mici, notează Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News