Iohannis, ATAC DUR la Dragnea: Nu cetățenii au dat lovitură de stat, ci politicienii

Iohannis, ATAC DUR la Dragnea: Nu cetățenii au dat lovitură de stat, ci politicienii

Președintele Klaus Iohannis a catalogat drept "o aberație" ideea lansată de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia oamenii care au ieșit la protestele de duminică seară ar fi încercat să dea o lovitură de stat.

"În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste. Oameni indignați au ieșit ieri în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin OUG legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații. Imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziuni obedinete că este o nouă mineriadă, că e o lovitură de stat. Ce aberație! Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu politicienii au dau lovitură de stat, o lovitură de grație", a afirmat Klaus Iohannis la Cotroceni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook duminică seară că, la revenirea din SUA, l-a găsit pe preşedintele României "în fruntea unei noi mineriade", "o manifestaţie neautorizată împotriva ordinii constituţionale", şi a calificat protestele ca fiind "un început de lovitură de stat".

Potrivit liderului PSD, evenimentele din ultimele zile reprezintă "un început de lovitură de stat".

"E un început de lovitură de stat. De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în ţara lor, fără teamă că sunt ascultaţi, urmăriţi, hăituiţi, şantajaţi şi nedreptăţiţi. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susţin acţiunile împotriva corupţiei, dar împotriva adevăratei corupţii", a susţinut liderul PSD.