„Bill Gates al românilor” a murit. Era unul dintre cei mai mari IT-iști din lume

„Bill Gates al românilor” a murit. Era unul dintre cei mai mari IT-iști din lume

Cristian Gafton, unul dintre cei mai apreciați IT-iști din România, a murit zilele trecute în Statele Unite, unde deținea funcția de „Principal Software Ingineer” la compania Amazon.

Cristian Gafton, supranumit „Bill Gates al românilor”, s-a născut la Iași, în aprilie 1974, și a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” în 1997.

El a fost, timp de un an, directorul Fedora, platforma Linux dezvoltată de Red Hat, una dintre cele mai mari companii de soft din lume, unde a ajuns președintele departamentului Dezvoltare, iar în ultimii an a lucrat în Statele Unite pentru compania Amazon.

Într-un articol din 2002, Cristian Gafton era considerat „un al doilea Bill Gates, (….) cu o avere de ordinul milioanelor de dolari, românul îi învață pe informaticienii americani cum să-și dezvolte mai ușor proiectele și afacerile. El militează, cu deosebit succes, pentru a impune conceptul de <open source>, o dezvoltare a colaborării între firme și informaticieni, concept ce se bazează pe folosirea mai rapidă a descoperirilor și inovațiilor din domeniu. Peste ocean, românul este considerat un adevărat geniu“, scrie reporteris.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News