Politicienii USR își propun să măture tot într-o lună, de la Dragnea la Dăncilă

Politicienii USR își propun să măture tot într-o lună, de la Dragnea la Dăncilă

Ultimul sondaj IMAS, comandat de USR, arată un PSD prăbușit în sondaje. Dacă PSD a scăzut abrubt, la restul formațiunilor căderea este atenuată.

Cu excepția USR, care a crescut în preferințele alegătorilor, potrivit sondajului. În septembrie, înainte de referendum, într-un sondaj IMAS, USR era creditat cu 10,1 procente. În ultimul, USR a obținut 14,8 procente.

Potrivit IMAS, situația partidelor în preferințele electoratului este următoarea: PSD 24,9%, PNL 23,3%, USR 14,8%, MRI 8,2%, ALDE 11,7%, PMP 2,1%, UDMR 5,8%, PNTCD 2,0%, PRU 0,3%, PRM 2,4%, alt partid, 4,4%.

Liderul USR, Dan Barna, încurajat de aceste rezultate, a declarat, ieri, că în această lună, decembrie, este posibil ca Opoziția să facă schimbările pe care nu a reușit să le facă de doi ani: să-l dea jos pe Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților, să facă moțiune de cenzură împotriva Guvernului, aceasta să aibă succes și să pregătească alt guvern, până la 1 ianuarie, care să preia președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Barna a afirmat în mod repetat că demersurile lor sunt susținute de președintele Klaus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem un dialog cu preşedintele. A fost o întâlnire a mea cu domnia sa și am discutat despre situaţia actuală, perspectivele unei moţiuni de cenzură, elementele fireşti de discutat în momentul de faţă”, a spus Dan Barna. În cursul declarației, spre finalul ei, Dan Barna a schimbat toate datele legate de întâlnirea lui cu președintele Iohannis, că s-ar fi întâlnit înainte ca PNL să pună în discuție tema revocării lui Liviu Dragnea.

„Întâlnirea a fost mult mai înainte. Nu era acest demers pe agendă la momentul întâlnirii, discuţia a fost anterioară, nu a fost în zilele acestea, o săptămână, două”, a explicat Barna. Liderul USR a conchis cu celebra deviză a Opoziției: PSD trebuie să plece!