Pensii. Cea mai neagră veste din ultimul secol. VA FI PRĂPĂD! Breaking news social

Pensii. Cea mai neagră veste din ultimul secol. VA FI PRĂPĂD! Breaking news social

Deficitul de economii va crește de la 70.000 de miliarde de dolari în 2015, la 400.000 de miliarde până în 2050

Doi experți din domeniul financiar au atras atenția la Forumul Economic Mondial că lumea se îndreaptă către o criză iminentă a fondurilor de pensii, acest lucru fiind unul dintre principalele amenințări pentru investitori, potrivit Ziarului Financiar.

Explicația ar fi că prea multe persoane slab finanțate se pensionează, în timp ce prea puțini salariați tineri economisesc. 

Michelle Seitz, directorul executiv al companiei Russell Investments, care deține active în valoare de 287 de miliarde de dolari susține că lumea se confruntă cu provocări uriașe pentru a finanța pensionarea a miliarde de oameni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seitz consideră că acest lucru este o amenințare mai mare decât problemele legate de comprimarea comisioanelor şi creşterea fondurilor pasive.

Pe de altă parte, datele prezentate la Forumul Economic Mondial se estimează că SUA vor avea cel mai mare deficit, care va ajunge de la 28.000 de miliarde de dolari la 137.000 de miliarde de dolari. 

În acest sens, Kunal Kapoor, directorul executiv al Morningstar, companie de evaluare a finanţărilor, este de părere că soluţionarea crizei pensiilor din SUA va fi dificilă.