AVERTIZARE DE VREME deosebit de RECE! După ce am fost blocați în trafic și înzăpeziți, vom degera!

AVERTIZARE DE VREME deosebit de RECE! După ce am fost blocați în trafic și înzăpeziți, vom degera!

ANM a emis o avertizare de vreme deosebit de rece. Valabilitate: 28 noiembrie, ora 02 - 28 noiembrie, ora 20. Este vorba despre o ATENŢIONARE METEOROLOGICÃ COD GALBEN.

ATENŢIONARE METEOROLOGICÃ COD GALBEN: 

Interval de  Fenomene vizate: intensificãri susţinute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zãpadã, depuneri de gheaţã.

În intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã, local consistent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precãdere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţã.

Temporar vântul va avea intensificãri cu viteze de 40...50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55...75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii sub 100 m.

Ninsori și viscol în București și în 17 județe. Cum se circulă în țară

Cu trei zile înainte de inceputul său calendaristic, iarna se instalează într-o mare parte a României. Capitala şi 17 judeţe sunt sub cod galben de ninsori şi vânt puternic până diseară, la ora 20:00.

Meterologii anunţă că se vor depune straturi consistente de zăpadă şi că rafalele de vânt vor ajunge până la 75 de kilometri la oră. Ninge deja, la această oră, în cea mai mare parte a zonei aflate sub cod galben și este viscol pe Autostrada Soarelui, scrie și Digi24.