Corina Crețu și Sorina Pintea se bat pe spitalul din Cluj

Corina Crețu și Sorina Pintea se bat pe spitalul din Cluj

Consiliul Judeţean Cluj a anunțat, săptămâna trecută, că vrea să acceseze fonduri europene pentru a începe construcţia spitalului regional, independent de Guvernul Dăncilă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a replicat și a transmis că spitalul va fi făcut de Guvern.

Să se ocupe de spitalul lor

Ministrul Sănătății le-a spus, ieri, reprezentanţilor Consiliul Judeţean Cluj, că spitalul regional va fi în continuare făcut de Guvernul României. Ministrul a mai transmis autorităților clujene să se axeze pe Spitalul de pediatrie care se află în subordinea lor și despre care nu are referințe „tocmai plăcute”. „Spitalul regional Cluj-Napoca se va face de către Guvernul României, cu atragere de fonduri europene. CJ Cluj cred că ar trebui să se ocupe de Spitalul de pediatrie, pentru că am nişte referinţe nu tocmai plăcute despre ceea ce se întâmplă acolo, din punct de vedere al structurii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul a transmis că pâna la finalul anului vor fi depuse la Bruxelles cererile de finanțare pentru toate cele trei spitale regionale, la Cluj, Iași și Craiova.

 

O contrazice pe Crețu

Corina Crețu, comisarul european pentru Politici Regionale, a declarat, în nenumărate rânduri, că spitalele regionale pot fi construite din fonduri europene, iar autoritățile române pot depune cereri pentru mai mulți bani.

De asemenea, Crețu a acuzat Guvernul că preferă parteneriatul public-privat în detrimentul banilor europeni, care sunt oferiți „gratuit”. Sorina Pintea s-a alăturat, ieri, celorlalți social-democrați care au avut schimburi de replici cu Corina Crețu și a transmis că nu se pot suplimenta fondurile europene pentru spitalele regionale și că Guvernul va căuta alte surse de finanțare, inclusiv în zona privată.

„Europa a alocat pentru cele trei spitale regionale 150 milioane euro, or, un spital, împreună cu infrastructura care va deservi spitalul, costă în jur de 400 milioane euro. În ceea ce priveşte declaraţia comisarului european, că, dacă este nevoie de o suplimentare, ni se va acorda, daţi-mi voie să o contrazic. În data de 27 septembrie, o delegaţie a Ministerului s-a dus la Bruxelles tocmai pentru această chestiune şi i s-a spus: Nu, pe această axă de finanţare nu mai avem sume suplimentare”, a mai declarat Sorina Pintea