TRUMP s-a ȚINUT de CUVÂNT! SUA au făcut PASUL și nu mai există cale de ÎNTOARCERE

TRUMP s-a ȚINUT de CUVÂNT! SUA au făcut PASUL și nu mai există cale de ÎNTOARCERE

SUA au închis, duminică, granița cu Mexicul, în timp ce poliția mexicană încearcă să mențină o stare de normalitate după ce migranții au început un amplu protest pentru a fi lăsați să treacă granița.

Traficul în ambele direcții a fost suspendat pe podul de intrare San Ysidro, a transmis Agenția americană a vamelor și protecția frontierelor, conform Reuters.

Decizia vine după ce joi președintele SUA, Donald Trump, a amenințat că va închide complet frontiera cu Mexicul și a autorizat militarii americani aduşi în sprijinul grănicerilor şi vameşilor să folosească în acest scop forţe letale.

„Dacă va fi nevoie, vor folosi forţa letală. Am dat OK-ul - sper să nu fie nevoiţi să facă asta”, a spus preşedintele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și sâmbătă Trump a declarat că migranții nu vor primi permisiunea de a intra în SUA până când cererile lor de azi nu vor fi procesate.

"Migranţii de la graniţa sudică nu vor primi permisiunea de a intra în SUA până când cererile lor nu vor fi aprobate individual în instanţă", a scris Trump pe Twitter. "Toţi vor sta în Mexic. Dacă, din vreun motiv, va deveni necesar, atunci vom ÎNCHIDE graniţa de sud", a declarat el.

Migranţii, care vin în majoritate din Honduras, El Salvador şi Guatemala, au călătorit în cea mai mare parte pe jos prin Mexic şi speră la o şansă de a cere azil politic în SUA.