Breaking. Comisar UE Justiție către Iohannis: „Fără FAKE NEWS și INVESTIȚI în securitatea cibernetică!” Vizită oficială

Breaking. Comisar UE Justiție către Iohannis: „Fără FAKE NEWS și INVESTIȚI în securitatea cibernetică!” Vizită oficială

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit-o marți, 20 noiembrie, la Palatul Cotroceni, pe doamna Věra Jourová, Comisar European pentru justiție, consumatori și egalitate de gen.

Președintele României a prezentat principalele dosare și provocări pe care țara noastră le va gestiona pe perioada deținerii mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a spus că programul Președinției României se va concentra cu precădere pe avansarea dosarelor legislative și nelegislative care pot aduce rezultate concrete pentru cetățenii europeni.

A mai spus și că țara noastră, din poziția de viitoare Președinție a Consiliului UE, dorește să contribuie la asigurarea unui nivel adecvat de convergență între statele membre și la consolidarea coeziunii la nivelul întregului spațiu comunitar.

În cadrul discuțiilor despre viitoarele alegeri europene, ambii interlocutori au pledat pentru un proces electoral liber și corect. Comisarul European a subliniat importanța combaterii dezinformării la nivelul populației, precum și a creșterii investițiilor în securitatea cibernetică.