SONDAJ. ULTIMA ORĂ! Susținere NEAȘTEPTATĂ pentru Klaus Iohannis la PREZIDENȚIALE. Detaliul care poate DECIDE LUPTA FINALĂ pentru Cotroceni

SONDAJ. ULTIMA ORĂ! Susținere NEAȘTEPTATĂ pentru Klaus Iohannis la PREZIDENȚIALE. Detaliul care poate DECIDE LUPTA FINALĂ pentru Cotroceni

SONDAJ. Partidul Realitatea, alianțe și sustinere prezidentiabilă în 2019. 38% dintre români susțin că Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur în alegeri, 28% cred c-ar trebui să intre într-o alianță politică sau electorală, iar 34% nu știu sau nu răspund.

SONDAJ. Dintre cei 28% din respondenți care sugerează o alianță politică sau electorală pentru Partidul Realitatea, opțiunile se împart în felul următor: PSD 23%, PNL 21%, USR 10%, ALDE 8%, PMP 6%, MRI 5%, Pro Romania 4%, UDMR și Partidul Ecologist, câte 2%.

SONDAJ. 40% dintre români consideră că Partidul Realitatea trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019, 11% ar dori susținerea lui Klaus Iohannis, 7% optează pentru Călin Tăriceanu, în timp ce doar 5% cred c-ar trebui susținut Dacian Cioloș; 4% au răspuns c-ar trebui suport pentru Liviu Dragnea, 2% pentru alt lider politic și 31 % nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, în perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenți, metoda de culegere a datelor fiind față-n față, la domiciliul respondenților. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.