GUVERNUL discută ORDONANȚA privind FONDUL SUVERAN. Detalii de ULTIMĂ ORĂ

GUVERNUL discută ORDONANȚA privind FONDUL SUVERAN. Detalii de ULTIMĂ ORĂ

Guvernul discută, în şedinţa, de astăzi, ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de dezvoltare şi investiţii. Proiectul a obţinut toate avizele necesare.

Ordonanţa de urgență va legifera cadrul general necesar înfiinţării acestui fond, prins în schema programului de guvernare 2017-2020 şi pornind de la experienţa unor state precum Polonia, Italia, Norvegia sau Franţa.

Fondul Suveran de investiţii va fi alcătuit în principal din companii de stat profitabile şi va avea o valoare de peste 10 miliarde de euro, scopul său fiind de a dezvolta sau construi de la zero afaceri în domenii prioritare pentru statul român, fie singur sau împreună cu alţi investitori privaţi sau alte fonduri de investiţii.

Guvernul ar putea discuta astăzi şi ordonanţa ce prevede creşterea salariului minim pe economie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Eugen Teodorovici, a declarat joi că ordonanţa referitoare la înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii va fi discutată în şedinţa de guvern de vineri.

„S-au clarificat toate aspectele rămase în discuţie şi mâine cred că vom discuta şi ordonanţa privind Fondul Suveran. (...) Stabilim un cadru general valabil pentru a putea, după aceea, prin hotărâre de guvern, să înfiinţăm Fondul Suveran de la caz la caz”, a precizat Teodorovici la Parlament.

Întrebat dacă are aviz şi de la Ministerul Energiei, Teodorovici a spus: „Dacă vom discuta mâine, avem toate avizele necesare”.