A fost un Petrache Lupu sau un escroc isteț? A murit Contantin Mudava. Mărturiile celebrului „vindecător” în exclusivitate pentru EVZ

A fost un Petrache Lupu sau un escroc isteț? A murit Contantin Mudava. Mărturiile celebrului „vindecător” în exclusivitate pentru EVZ

Supranumit „Vindecătorul lui Nicolae Ceauşescu”, Mudava a murit, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte, în urma unui infarct.

Născut în Ghirdoveni, judeţul Dâmboviţa, Constantin Mudava a devenit cunoscut în România după ce Nicolae Ceauşescu ar fi solicitat ca acesta să practice medicina în Scorniceşti, judeţul Olt. Stabilit la Câmpina, ultimul său interviu l-a dat Evenimentului zilei, în iunie 2012. Mudava a beneficiat și de o publicitate enormă de pe urma revistei și Cenaclului Flacăra, conduse de Adrian Păunescu. În perioada comunistă, Mudava reuşea să adune cozi kilometrice de pacienţi în faţa cabinetului său. Fost candidat la alegerile prezidenţiale din 1996, Constantin Mudava spunea că a fost binecuvântat cu o „aură uriaşă”. Cu ajutorul acestui așa-zis „dar”, Mudava se lăuda că vindecă oameni diagnosticaţi de medici cu boli incurabile. De fapt, erau niște păcăleli și minciuni gogonate.

 

Fost candidat la presedinția României. A obținut 0,31% voturi

Ne puteți urmări și pe Google News

 

În ultima sa apariție în presă, mai exact în Evenimentul zilei, din 16 iunie 2012, Mudava vorbea despre sine ca despre un vindecător miraculos, dar nu pomenea câtuși de puțin că fusese arestat de Securitate pentru înșelătorie. Noroc că Revoluţia l-a scos din pârnaie. Prilej cu care s-a ales și cu brevet de revoluţionar. A luat-o de la cap şi a escrocat alte zeci de mii de români cu aşa-zisele sale puteri tămăduitoare. A căpătat curaj şi a candidat la preşedinţia României. A obţinut doar 0,31% din voturi. Acum șase ani, când l-am vizitat, trăia într-o casă sărăcăcioasă de la marginea Câmpinei şi, dacă-i mai pica în mâini câte un fraier, îi făcea repede un „transfer de energie” contra nişte bani, sau ceva, orice, că el nu cerea, doar primea! Se autodenumea medic-bioenergoterapeut-vindecător, deși nu a făcut nicio facultate de medicină vreodată.

L-a „tratat” pe reporterul EVZ

Spicuim din antologicul reportaj: „Te aşează pe un scăunel şi turuie despre energie, meridiane şi alte bazaconii. Te ţine de mâini: „Simţi?”. Nimic, doar pulsul. „Nu!”, zice, „E fluxul! Da’ acuma?”. Simţi că nu s-a spălat pe dinţi. „Ai băut cafea?”. Normal, de dimineaţă. „Vezi”, o întoarce, „D-asta nu simţi!”. Urmează un „consult” cu vârful degetelor. „Mda!”, mormăie moşul: „Ai grijă cu inima şi la splină... Eşti obosit şi stresat. Să te odihneşti”. Mai face nişte pase ca într-o şedinţă de spiritism: „Am terminat transferul de energie! Am fost ca o priză pentru tine! Ar trebui să mai facem nişte şedinţe”. Nu ştii dacă să râzi sau să fugi”.

 

Diplome pentru fraieri

„Cabinetul” domnului „doctor” era o cămăruţă. Odaia, cu preşuri pe jos, două fotolii, două scaune şi o masă, cu un calculator din anii ‚ 90 pe ea, este amenajată ca un soi de altar. De pe pereţi te privea, dintre icoane, însuşi marele Mudava. O pictură în ulei pe pânză îl înfăţişează tânăr, cu aceeaşi bărbuţă a la Gelu Voican-Voiculescu. Se uită la tine şi dintr-un basorelief turnat în bronz. „Sunt de la doi pacienţi pe care i-am scăpat de la moarte!”, se lăuda „vindecătorul” scăpătat. O planşă medicală cu un om fără piele te băga-n sperieţi. „E cu meridianele energetice. O am din Franţa!”, ne-a liniştit vraciul. Tot felul de diplome , certificate şi brevete care îi atestă calităţile de „doctor” şi revoluţionar îi păcăleau pe proştii care îi treceau pragul. Mai era și un afiş electoral, din ‚ 96, cu prezidenţiabilul Mudava, absolvent de fizică atomică. Piesa de rezistenţă era, însă, un „certificat”, în română şi franceză, emis de o entitate fantasmagorică din Braşov, cu sigla UE, care îl atestă pe Mudava ca „Medic Director”. De fapt a fost un escroc în toată regula.

 

Se declara medic, bioterapeut și vindecător

Mudava era în şlapi chinezeşti, cu ciorapi flauşaţi şi cu un halat alb, de frizer. Spunea că a fost declarat cel mai puternic om din lume: „M-au măsurat oameni de ştiinţă din Bucureşti şi Ivan Iotov, şeful Institutului Parapsihologic din Bulgaria!”. Mai sunt unii ca el, l-am întrebat? „Da! Uri Geller, da’ era negativ, nu pozitiv ca mine! N-a vrut să mă întâlnească că îi anulam puterea... Mai e si Djuna Davitaşvili. Avea un câmp de doişpe metri şi io îl aveam de 300!”. Dar cum l-au măsurat? Omul bătea câmpii: „Cu nişte aparate speciale ce verificau câmpul energetic, bioenergetic şi imunitatea umană!”.

E medic, bioenergetician, bioterapeut sau vindecător, l-am mai chestionat? „Toate la un loc!”, se înfoiat așa-zisul taumaturg. Dar în ce constau capacităţile lui de vindecător, am insistat? „În fenomenul ce-mi poartă numele, e vorba de transfer de energie vitală mai mare de mii de ori decât cea a unui om normal! Pun mâna pe el şi îi controlez meridianele şi cele şapte chakre! Canalele se curăţă ca bujiile şi dau scânteia vieţii... E ştiinţă dom’le!”. Apoi, ne-a întrebat: „Vă cinstesc cu ceva?”. Imediat domnului Mudava i-a căzut o corcoduşă în cap. Dumnezeu să-l ierte!

A tratat, cică, toată familia lui Ceaușescu

Printre „pacienţii” VIP s-au numărat, zice taumaturgul autodidact, şi cei din clanul Ceauşescu: „Pe toţi i-am tratat. M-au adus cu forţa la Scorniceşti. M-au ţinut cinci luni, până când n-am mai vrut să-i consult, că ştiam că vine Revoluţia. Şeful miliţiei din Olt, Emil Bărbulescu, îi gonea pe cei ce veneau la mine. Aveam salariu de 5.000 de lei, da’ produceam o sută de mii de lei pe zi şi ei luau banii, că la mine veneau oamenii cu chitanţa! Mai primeam alimente, una-alta... Pe Ceauşescu n-am apucat să-l vindec că l-au împuşcat. Avea cancer la prostată!”.