CUM „S-A SĂLBĂTICIT” NAȚIUNEA FRANCEZĂ? L. Obertone: „ZILNIC au loc 13.000 de FURTURI, 2000 de ATACURI și 200 de VIOLURI”

CUM „S-A SĂLBĂTICIT” NAȚIUNEA FRANCEZĂ? L. Obertone: „ZILNIC au loc 13.000 de FURTURI, 2000 de ATACURI și 200 de VIOLURI”

“Nimeni nu ar trebui să ignore realitatea. La fiecare 24 de ore, în Franța au loc 13 000 de furturi, 2 000 de atacuri și 200 de violuri”. Adică de trei ori mai multe infracțiuni decât recunosc statisticile oficiale, care nu iau în calcul decât infracțiunile pentru care s-au depus plângeri sau care au fost rezolvate.

Cifrele cutrermurătoare apar în cartea, publicată în 2013, de un tânăr jurnalist francez de investigații, Laurent Obertone. Deși știe că va fi numit xenofob și rasist, tânărul ziarist (e născut în 1984), spune adevărul până lacapăt, vorbind, nici mai mult, nici mai puțin decât de o „sălbăticire a națiunii”. În cartea sa, numită „Franța. Portocala mecanică” (după numele unei nuvele englezești a inspirat un film de mare succes), Obertone trece în revistă crimele gratuite pe care le-a aflat din presă, de la poliție sau din sălile tribunalelor. Concluzia lui este că în Franța are loc o explozie a „criminalității ultra-violente”. “Nivelul real de insecuritate, probabil cel mai grav din istoria Republicii Franceze, este în jur de 12 milioane de infracțiuni pe an.”

Evident, răspunsul establishmentului a venit prompt. Gardienii corectitudinii politice l-au taxat rapid pe Obertone drept un rasist care leagă crima de imigrație. Mai mult, i s-a reproșat caracterul neștiințific al lucrării. Unele atacuri au fost de-a dreptul hilare, precum cel al criminalistului Laurent Muchelli "Această acumulare de cifre mai mult sau mai puțin exacte și trunchiate cu privire la infracționalitate are un scop: să ajungă la concluzia (explicită) că toate acestea sunt vina arabilor și negrilor și ar trebui construite sute de mii de noi locuri în penitenciare pentru a-i închide acolo.“ 

Obertone nu a dat însă înapoi. A respins ideea că ar fi un activist de extremă dreapta, afirmând că nu are simpatii politice.” Lupt pentru un adevăr pe care l-am simțit și care nu primește în mass-media expunerea pe care o merită." Iar publicul a fost de partea lui- în câteva luni s-au vândut 35 000 de exemplare din cartea acestui tânăr ziarist practic necunoscut. Ca urmare, editura a mai scos 20 000 de volume. Succesul l-a motivat pe Obertone să mai scrie câteva cărți la fel de ofensatoare pentru ideologia democrației liberale.

Ultima dintre ele, „Franța interzisă” , publicată anul acesta, investighează fenomenul faimoaselor „no-go zones'” din Hexagon. Lucrarea merită un interes aparte, așa că vom vorbi curând despre ea.

 

Ne puteți urmări și pe Google News